Kivun moniammatillinen osaaminen (10 op)

01.12.2022 - 30.09.2023

Etäkoulutus

Uusi koulutuskokonaisuus kivusta, kokonaan etäyhteydellä!

Ilmoittautuminen koulutuskokonaisuuteen on päättynyt. Yksittäisiä paikkoja on vielä vapaana osiin 2-4.

Jokainen kuntoutuksen ammattilainen kohtaa kipuasiakkaita työssään. Tämän koulutuksen tavoitteena on antaa laaja ja moniammatillinen näkökulma kipuun, kivun tutkimiseen, hoitoon ja asiakkaiden kuntoutukseen. Koulutuksessa käsitellään kipua kokonaisvaltaisesti eri näkökulmista. Asiantuntijoiden johdolla perehdytään kipuasiakkaan kohtaamiseen, kivun arviointiin sekä käsitellään kivunhoitoa ja kipukuntoutusta. Sisällössä huomioidaan asiakkaan näkökulma ja moniammatillinen yhteistyö osana laadukasta kipukuntoutusta. Koulutuksesta saat konkreettisia työkaluja asiakastyöhösi.

Toteutus: Koulutus toteutetaan kokonaan etäyhteydellä 1,5-4 tunnin mittaisina webinaareina. Suosittelemme osallistumista webinaareihin reaaliaikaisesti. Esteen sattuessa webinaari on mahdollista katsoa tallenteena (7 vrk webinaarin jälkeen).

Koulutuksen laajuus: Koulutuskokonaisuuteen kuuluu 4 osaa ja kokonaislaajuus on 10 op. Jokaiseen osaan liittyy ennakkoluettava / -tehtävä ja koontitehtävä koulutusosan jälkeen. Voit osallistua koulutuskokonaisuuteen tai vain haluamaasi osaan. Todistuksen saaminen edellyttää osallistumista webinaareihin ja vaadittujen tehtävien palautusta ohjeistusten mukaisesti.

Koulutuksen sisältö:

OSA 1: KIPU – johdatus kipuun ja moniammatilliseen yhteistyöhön 2 op

• Kipufysiologia ja kipumekanismit / Luomajoki Hannu, FT, ft, OMT, fysioterapian professori
  • Kipu, mieli ja aivot / Orenius Tage, PsL, erikoispsykologi, kipututkija
  • Lähtökohtana moniammatillisuus / Maiju Marttinen, LT, lasten kipulääkäri
  • Psykofyysinen ja kokonaisvaltainen näkökulma kipuun / Palomäki Karita, ft, työnohjaaja, tietokirjailija
  • Kipu psykologisena ilmiönä / Reetta Sipilä, psykologi, PsT

OSA 1: Sisältö ja aikataulu / KIPU

OSA 2: KIPU – asiakkaan kohtaaminen ja kivun arviointi 2 op

• Vuorovaikutus ja asiakkaan kohtaaminen / Riikka Holopainen, ft, TtT, kipufysioterapian erikoisasiantuntija
  • Kyselylomakkeiden ja kipumittareiden käyttö tutkimisen ja terapian apuvälineinä / Mikko Lausmaa, ft, OMT
  • Toimintakykyinen vai -kyvytön asiakas / Heidi Krogell, toimintaterapeutti
  • Kivun kliininen tutkiminen apuna kipumekanismin päättelyssä / Mikko Lausmaa, ft, OMT
  • Kipu ja työkyky / Maija Paukkunen, työfysioterapeutti, väitöskirjatutkija

OSA 2:  Sisältö ja aikataulu / KIPU

OSA 3: KIPU – Kivun hoito ja kipukuntoutus moniammatillisesti 3 op

• Kokemuksia kivun hoidon ja kuntoutuksen kehittämisestä perusterveydenhuollossa / Pekkanen Meri, Johtava toimintaterapeutti, MSc(OT)
  • Fysiatrin näkökulma kivunhoitoon ja kivun lääkehoito / Takatalo Jani, LT, fysiatri, ft, OMT, TtM
  • Kipu ja harjoittelu / Sami Tarnanen, TtT, ft
  • Miten huomioida liikkeen pelko, katastrofointi tai pelko-välttämiskäyttäytyminen / Mikko Lausmaa, ft, OMT
  • Traumainformoitu työtapa ja trauman huomioiminen kipupotilaan kohtaamisessa / Palomäki Karita, ft, työnohjaaja, tietokirjailija
  • Hengitys ja kipu / Minna Martin, psykologi, kouluttajapsykoterapeutti, työnohjaaja
  • Kivun psykologisen hoidon näyttö ja uudet teknologiat / Reetta Sipilä, psykologi, PsT
  • Psykologisesti informoitu toimintamalli kivuliaan asiakkaan terapiassa / Mikko Lausmaa, ft, OMT
  • Omahoidon keinoissa tukeminen / Heidi Krogell, toimintaterapeutti

OSA 3: Sisältö ja aikataulu / KIPU

OSA 4: KIPU – Kivun hoidon ja kuntoutuksen erityistilanteet 3 op

• Lasten pitkittynyt kipu:
    • epidemiologia ja diagnostiikka, kuntoutusjärjestelmä
    • kipuedukaation merkitys
    • lääkkeettömät hoidot ja kipukuntoutus
    • lapsen/nuoren normaalin arjen palauttaminen
    • perheen huomioiminen, vertaistuki
    • musiikkiterapian käyttö kivun hoidossa
  • Kroonisen kivun eri hoitomuodot: mm. stimulaattorin käyttö, aivojen magneettikenttähoito
  • Syöpäkipu ja kipu palliatiivisessa hoidossa
  • Kipu ja masennus
  • Terapeutin voimavarat kipuasiakkaan kuntoutuksessa

Osan 4 ajankohta: elokuu-syyskuu 2023, kouluttajat ja tarkemmat sisällöt julkaistaan alkuvuodesta 2023.

Kohderyhmä: Kuntoutusalan ammattilaiset ja opiskelijat

Osallistumismaksu:

Koulutuskokonaisuuden (10 op, 4 osaa) hinta:

• Suomen Kuntoutusyrittäjien jäsenhinta 1400 € + alv 24 %
  • Normaalihinta 1600 € + alv 24 %

Laskutus neljässä erässä tai sopimuksen mukaan.

Yksittäisen osan hinta, jos käyt vain tietyn osan:

OSAT 1 ja 2:

• Suomen Kuntoutusyrittäjien jäsenhinta 400 € + alv 24 % / osa
  • Normaalihinta 450 € + alv 24 % / osa

OSAT 3 ja 4:

• Suomen Kuntoutusyrittäjien jäsenhinta 500 € + alv 24 % / osa
  • Normaalihinta 600 € + alv 24 % / osa

Opiskelijahinta -50%

Webinaareja ei myydä yksittäin.

ILMOITTAUTUMINEN:

Koulutuskokonaisuus 10 op: ILMOITTAUDU TÄSTÄ

Yksittäisiin osiin 1-4 ilmottautuminen:

OSA 1: KIPU – johdatus kipuun ja moniammatilliseen yhteistyöhön 2 op Ilmoittaudu tästä

OSA 2: KIPU – asiakkaan kohtaaminen ja kivun arviointi 2 op: Ilmoittaudu tästä

Osa 3: Ilmoittautuminen aukeaa tammikuussa 2023

Osa 4: Ilmoittautuminen aukeaa tammikuussa 2023

Kuukautta ennen ensimmäistä koulutuspäivää peruutukset veloituksetta, sen jälkeisistä peruutuksista veloitamme 50 % koulutuksen kokonaishinnasta. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa maksutta.

Koulutuksen yhteyshenkilö: Katja Tonteri, 040 551 4386 tai katja.tonteri@kuntoutuskouluttajat.fi

Uusi koulutuskokonaisuus kaikille kuntoutuksen ammattilaisille:

KIVUN MONIAMMATILLINEN OSAAMINEN, 10 op

käynnistyy joulukuussa 2022!