Fysioterapeutin suoravastaanottokoulutus 2024-2025, SVO15

Ajankohta

26.08.2024 - 11.04.2025

Paikka

Pasilankatu 14, 00240 Helsinki

Koulutuksen laajuus

15 op

Ilmoittaudu viimeistään

23.08.2024

Toteutustapa

Paikan päällä

Kohderyhmä

Fysioterapeutit

Paikkoja

Vapaita paikkoja

Koulutuksen sisältö

Uusi koulutusryhmä aloittaa Helsingissä syyskuussa 2024! Koulutus käynnistyy aloitusinfolla ja itsenäisellä opiskelulla elokuun lopussa ja ensimmäinen lähipäivä on 25.9.2024.

Fysioterapeutin suoravastaanottokoulutus on fysioterapeuteille suunnattu täydennyskoulutus, joka antaa osaamista tule-oireisen asiakkaan suoravastaanottoon. Koulutus soveltuu sekä julkisella että yksityisellä sektorilla työskenteleville fysioterapeuteille!

Fysioterapeutin suoravastaanotto on akuuttivastaanottotoimintaa, jossa tuki- ja liikuntaoireinen asiakas hakeutuu fysioterapeutin tutkimukseen ja ohjaukseen ilman lääkärin lähetettä.

Koulutuksen tarkoitus:

Fysioterapeutin suoravastaanottokoulutuksen tarkoituksena on lisätä fysioterapeutin osaamista tuki- ja liikuntaelinoireisen asiakkaan tutkimisessa, vaivojen erottelussa ja harjoitteiden ohjauksessa. Koulutus antaa fysioterapeuttisen tutkimisen ja ohjauksen lisäksi valmiuksia lääkehoidon ja sairaslomatarpeen arviointiin.

Tutkimisen ja vaivojen erottelun lisäksi suoravastaanottokoulutuksessa painottuvat harjoitteiden ohjaus ja terapian toteuttaminen. Koulutus keskittyy alle 3 kk kestäneisiin tule-oireisiin.

Koulutuksen laajuus:

Suoravastaanottokoulutuksen laajuus on 15 opintopistettä sisältäen:

  • 16 koulutuspäivää ja käytännön harjoittelu omalla työpaikalla, yhteensä 12 op sisältäen itsenäisen opiskelun tehtävät
  • vapaavalintaiset opinnot liittyen tule-asiakkaan tutkimiseen ja terapiaan 3 op
    • Vapaa-valintaiset opinnot ovat lisäopintoja tähän koulutukseen liittyvien jaksojen lisäksi, ne voidaan myös hyväksilukea aikaisemmista tule-asiakkaan tutkimiseen ja terapiaan liittyvistä täydennyskoulutuksista (alle 5 vuotta vanhat koulutukset). Jos aikaisempia hyväksiluettavia opintoja ei ole, vapaasti valittavat suoritetaan kehittämistehtävällä.

Koulutuksen kohderyhmä:
Koulutukseen pääsyvaatimuksena on fysioterapeutin tutkinto ja vähintään kahden vuoden työkokemus tuki- ja liikuntaelinfysioterapiasta. Koulutukseen otetaan max. 16 fysioterapeuttia.

Aikataulu ja koulutuspäivät:

Koulutuksen aloitusinfo ma 26.8.2024 klo 10.00-11.00 etäyhteydellä (zoom).

Itsenäistä opiskelua elo-syyskuussa: ennakkotehtävät ja lääketieteellisen osuuden nauhoitteet – nämä itsenäiset opinnot tulee olla suoritettuna ennen ensimmäistä lähipäivää!

Osa 1: Erotusdiagnostiikka, kuvantaminen/tulkinta sekä lääkkeet, 3 pv, tallenteina 2 pv ja LÄHIKOULUTUS 25.9.2024 (ke), kouluttajana: Jani Takatalo, LT, fysiatri, ft, OMT, TtM

Osa 2: Alaselkä ja lantiorengas, 4 pv: 

*Alaselkäkipuisen psykososiaalisten kuormitustekijöiden arviointi ja fysioterapia, 10.10.2024 (to) ETÄKOULUTUS
Kouluttajana: Mikko Lausmaa
*Alaselän ja lantiorenkaan kliininen tutkiminen, vaivojen erottelu ja harjoitteiden ohjaus 23.-24.10.2024 (ke-to) LÄHIKOULUTUS
Kouluttajana: Matti Kauppinen, svo-teoriaosuus Eira Karvonen
* Keskivartalon harjoittelu 25.10.2024 (pe) LÄHIKOULUTUS
Kouluttajana: Merja Soanjärvi

Osa 3: Niska ja hartiarengas 25.-26.11. (ma-ti) LÄHIKOULUTUS: niskan ja hartiarenkaan kliininen tutkiminen, vaivojen erottelu ja harjoitteiden ohjaus
Kouluttajana: Nina Saarikivi

Kliininen päättely 15.1.2025 (ke), LÄHIKOULUTUS, kouluttajana Nina Saarikivi

Osa 4: Yläraajat 16.-17.1.2025 (to-pe) LÄHIKOULUTUS: yläraajan kliininen tutkiminen, erotusdiagnostiikka ja harjoitteiden ohjaus. Kouluttajana Matti Kauppinen

Osa 5: Alaraajat 10.-11.3.2025 (ma-ti) LÄHIKOULUTUS: alaraajan kliininen tutkiminen, vaivojen erottelu ja harjoitteiden ohjaus
Kouluttajana: Mika Ulaska

Osa 6: Osaamisen näytöt, näyttöjen purku ja loppukeskustelu 10.-11.4.2025 (to-pe) LÄHIKOULUTUS
Kouluttajina: Nina Saarikivi ja Matti Kauppinen

Ajankohta

26.08.2024 - 11.04.2025

Hinta

Koulutuskokonaisuuden hinta 3240 € + alv 24%, Suomen Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsenhinta 2840 € + alv 24 %. Koulutus laskutetaan neljässä erässä tai sopimuksen mukaan.

Kouluttaja(t)

Lääkäriosuudesta koulutuksessa vastaa Jani Takatalo, LT, fysiatri, ft, OMT, TtM. Fysioterapiakouluttajina Nina Saarikivi, ft, OMT; Matti Kauppinen, ft, OMT; Mika Ulaska, ft, OMT, Tule-fysioterapian erikoisasiantuntija; Merja Soanjärvi ft, OMT; Mikko Lausmaa ft, OMT, ft, Tule-fysioterapian erikoisasiantuntijaja Eira Karvonen ft, OMT, TtT, fysioterapian opettaja. Koulutuksen sisällöstä ja toteutuksesta vastaavat Kuntoutuskouluttajat Oy yhdessä terveystieteiden tohtoreiden Markku Paatelman ja Eira Karvosen kanssa.

Ilmoittaudu koulutukseen

Tulossa koulutukseen? Katso lisätietoja täältä

Siirry takaisin sivun alkuun