Hae

Mitä vikaa syömisessä?


06.09.2023 - 15.09.2023

Etäkoulutus

Tämä koulutus toteutuu etäyhteydellä. Etäosallistumisesta voit lukea lisää täältä.

Puheterapeuteille suunnattu koulutus lasten syömisvaikeuksista ja niiden hoidosta.
Koulutus toteutuu kahdessa osassa seuraavasti:
Keskiviikko 6.9.2023 klo 8.30 – 12.30
Perjantai 15.9.2023 klo 8.30 – 12.30

Mitä vikaa syömisessä-koulutuksessa käsitellään syömisen tyypillistä kehitystä ja sen poikkeavuuksia eri näkökulmista. Se luo perustan syömistoimintojen ja syömiskäyttäytymisen ymmärtämiselle ja toimii siten pohjana tavoitteellisen ja tarkoituksenmukaisen kuntoutuksen suunnittelulle.

Koulutuksen keskeiset teemat:
– Tyypillinen syömiskehitys imemisestä pureskeluun
– Epätyypillinen syömiskehitys
– Syömiseen vaikuttavia tekijöitä
– Syömisterapian suuntaviivoja

Mikä tässä koulutuksessa on ollut parasta? – osallistujat vastaavat:

Selkeä kokonaisuus tyypillisestä kehityksestä epätyypilliseen. Hyvin tuotu esille mitä asioita terapeutin on hyvä tarkkailla.

Normaali syömisen kehitys selkeästi, tähän suhteutettiin myös tilanteet joissa on ongelmia. Lapsen kokonaistilanne sekä liikkumisen että vuorovaikutuksen osalta otettiin huomioon.

Syömisen kehittyminen osana kokonaismotoriikan kehitystä oli minulle se koulutukseen osallistumisen syy ja koulutus tarjosi tähän jo hienosti perustietoa!

Selkeästi jäsennelty ja informatiivinen kokonaisuus syömisen asioista. Kiitokset asiantuntevalle kouluttajalle! Jako kahteen puolikkaaseen etäpäivään toimi loistavasti.

Huom! Mitä vikaa syömisessä? -koulutuksen jatko-osa Syömisen terapiasta toteutuu lähikoulutuksena marraskuussa. Kokonaisuudesta voit suorittaa 1 op tekemällä aiheeseen liittyvän tehtävän. Tästä voit tutustua jatko-osan sisältöön.

Huom! Koulutus on jäsenetukoulutus, jolloin Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsenille koulutus on edullisempi. Jos et vielä ole Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsen, mutta kiinnostunut liittymään, pääset tästä linkistä tutustumaan Kuntoutusyrittäjät ry:n muihinkin jäsenetuihin.

Kohderyhmä: Puheterapeutit

Kouluttaja: Helena Törölä, puheterapeutti, FT, NDT Bobath Seniorikouluttaja

Helena Törölä on työskennellyt yli 40 vuotta erilaisten syömishäiriöiden parissa sekä erikoissairaanhoidossa että ammatinharjoittajana. Eläkkeelle siirryttyään hän kouluttaa syömisvaikeuksien hoidosta ja tekee konsultaatiota sekä ammatillista työnohjausta. Hän on väitellyt aiheesta Erittäin ennenaikaisina syntyneiden lasten ääntelyn ja syömisen taidot. Seurantatutkimus syntymästä ensisanaan ja ensiaskeleeseen.

Lisätiedot:
Sähköpostitse info@kuntoutuskouluttajat.fi tai puhelimitse Riikka Östman p. 050 438 6862

 

 

 

Koulutuksen hinta:
Suomen Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsenhinta 225 € + alv 24 %
Normaalihinta 250 € + alv 24 %

Ilmoittautuminen: Mitä vikaa syömisessä 6.9 + 15.9.2023

Peruutusehdot:
Kuukautta ennen ensimmäistä koulutuspäivää peruutukset veloituksetta, sen jälkeisistä peruutuksista veloitamme 50 % koulutuksen kokonaishinnasta. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa maksutta. Ilman peruutusilmoitusta koulutuksesta pois jääneiltä veloitamme koulutuksen koko hinnan.