Hae

Haasteelliset tilanteet ja käyttäytymisen moninaisuus


03.02.2023 - 21.02.2023

Kuntoutuskouluttajat Nuijamiestentie 5 C 00400 Helsinki Kartta sivun lopussa »

Koulutuksen painotuksena on erityisesti yhteistyö ja työskentely henkilöiden kanssa, joilla on kehitysviiveitä, kehitysvammaa ja neuropsykiatrisia erityispiirteitä.

Koulutuksessa tarkastelemme erilaisia haasteellisten tilanteiden taustalla vaikuttavia tekijöitä ja sitä, miten ne saattavat vaikuttaa käyttäytymiseen. Perehdymme erilaisiin keinoihin ennakoida ja huomioida tilanteita haasteellisessa hetkessä. Opettelemme ja harjoittelemme työkaluja tilanteiden kartoittamiseen, tiedon keräämiseen sekä sen analysointiin.

 • Mitkä eri tekijät vaikuttavat ja miten?
  – erilaiset tekijät ympäristössä
  – yksilön omat keinot ja taidot
  – terapeutin toiminta ja vuorovaikutus
  – muiden lähi-ihmisten toiminta ja vuorovaikutus
 • Kuinka valita yksilöä sekä hänen lähiympäristöään tukevia toimintamalleja ja kuntouttavia interventioita?
  – toimivien keinojen ja ratkaisujen löytyminen edellyttää tiedon keräämistä ja sen analysointia
  – funktionaalisen analyysin hyödyntäminen

Koulutus koostuu yhdestä lähipäivästä sekä sen jälkeen toteutettavasta puolikkaasta etäpäivästä. Päivien välille saat kotitehtäviä eli harjoittelet työkalujen käyttöä omassa työssäsi. Lähipäivässä 3.2.2023 perehdymme teoriaan, eri työkaluihin, niiden hyödyntämiseen ja käytön harjoitteluun osallistujien oman työn näkökulmasta. Puolikas etäpäivä 21.2.2023 on työnohjauksellista koulutusta, jossa tarkastellaan osallistujien omia casekokemuksia kotitehtävien kautta.

Tutustu kouluttajaan!

Sanna Laitamaa on kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeutti ja sosionomi, jolla on sovelletun sekä kliinisen käyttäytymisanalyysin erikoistumiskoulutukset Tampereen yliopistosta. Hän opiskelee tällä hetkellä kouluttajapsykoterapeutiksi sekä ratkaisukeskeiseksi työnohjaajaksi.

Sanna on työskennellyt yli 20 vuotta sote- ja kuntoutuskentällä Suomessa sekä myös Iso-Britanniassa ihmisten kanssa, joilla on kehitysviiveitä, kehitysvammaa, nepsy-kirjoa sekä mielenterveyden haasteita. Erityisesti on painottunut työskentely, yhteistyö ja kuntoutuksen sekä toimintatapojen kehittäminen erilaisissa ihmisten elämäntilanteissa, joissa henkilön reagoinnissa tulee esille eri tavoin ja voimakkuuksin käyttäytymisen moninaisuus ja haasteet. Sanna on työskennellyt yli 10 vuotta autismikuntoutusohjaajana, jossa hänen tehtävänkuvaansa on kuulunut muun muassa kuntoutuksen suunnittelu, ohjaus, kehittäminen sekä kouluttaminen. Hän on työskennellyt eri toimintaympäristöissä autismikirjon ihmisten, perheiden ja eri ammattilaisten kanssa niin avopuolella, eri verkostoissa ja myös tukikeskuksen erityisen vaativan tuen asiakkaiden kuntoutuksessa.

 

Huom! Koulutus on jäsenetukoulutus, jolloin Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsenille koulutus on edullisempi. Jos et vielä ole Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsen, mutta kiinnostunut liittymään, pääset tästä linkistä tutustumaan Kuntoutusyrittäjät ry:n muihinkin jäsenetuihin.

Kohderyhmä: Koulutus on suunnattu erityisesti kehitysviiveitä, kehitysvammaa ja neuropsykiatrisia erityispiirteitä omaavien kanssa työskenteleville ammattilaisille.

Koulutuksen laajuus: 1 opintopiste

Kouluttaja: Sanna Laitamaa, kognitiivisen käyttäytymisterapian psykoterapeutti, sosionomi

Lisätiedot:
Sähköpostitse info@kuntoutuskouluttajat.fi tai puhelimitse Riikka Östman p. 050 438 6862

 

 

 

Koulutuksen hinta: 
Suomen Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsenhinta 290 € + alv 24 %
Normaalihinta € 320 € + alv 24 %
Hinta sisältää lähiopiskelupäivänä lounaan ja kahvitarjoilut.

Ilmoittautuminen: Haasteelliset tilanteet ja käyttäytymisen moninaisuus 

Peruutusehdot:
Kuukautta ennen ensimmäistä koulutuspäivää peruutukset veloituksetta, sen jälkeisistä peruutuksista veloitamme 50 % koulutuksen kokonaishinnasta. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa maksutta. Ilman peruutusilmoitusta koulutuksesta pois jääneiltä veloitamme koulutuksen koko hinnan.


Kartta latautuu...