Fysioterapeutin suoravastaanottokoulutus, SVO13, 2023-2024

Ajankohta

24.08.2023 - 15.03.2024

Paikka

Pasilankatu 14, 00240 Helsinki ja online

Koulutuksen laajuus

15 op

Ilmoittaudu viimeistään

28.08.2023

Toteutustapa

Hybridi

Kohderyhmä

Fysioterapeutit

Paikkoja

Täynnä, ilmoittaudu jonotuslistalle

Koulutuksen sisältö

Tämä koulutusryhmä on täynnä ja käynnistynyt kesäkuussa 2023. Seuraava vastaava koulutus käynnistyy marraskuussa 2023 - ilmoittautuminen on käynnissä!

Fysioterapeutin suoravastaanottokoulutus on fysioterapeuteille suunnattu täydennyskoulutus, joka antaa osaamista tule-oireisen asiakkaan suoravastaanottoon. Koulutus soveltuu sekä julkisella että yksityisellä sektorilla työskenteleville fysioterapeuteille!

Fysioterapeutin suoravastaanotto on akuuttivastaanottotoimintaa, jossa tuki- ja liikuntaoireinen asiakas hakeutuu fysioterapeutin tutkimukseen ja ohjaukseen ilman lääkärin lähetettä.

Koulutuksen tarkoitus:

Fysioterapeutin suoravastaanottokoulutuksen tarkoituksena on lisätä fysioterapeutin osaamista tuki- ja liikuntaelinoireisen asiakkaan tutkimisessa, vaivojen erottelussa ja harjoitteiden ohjauksessa. Koulutus antaa fysioterapeuttisen tutkimisen ja ohjauksen lisäksi valmiuksia lääkehoidon ja sairaslomatarpeen arviointiin.

Tutkimisen ja vaivojen erottelun lisäksi suoravastaanottokoulutuksessa painottuvat harjoitteiden ohjaus ja terapian toteuttaminen. Koulutus keskittyy alle 3 kk kestäneisiin tule-oireisiin.

Koulutuksen laajuus:

Suoravastaanottokoulutuksen laajuus on 15 opintopistettä sisältäen:

  • 16 koulutuspäivää ja käytännön harjoittelu omalla työpaikalla, yhteensä 12 op sisältäen itsenäisen opiskelun tehtävät
  • vapaavalintaiset opinnot liittyen tule-asiakkaan tutkimiseen ja terapiaan 3 op
    • Vapaa-valintaiset opinnot ovat lisäopintoja tähän koulutukseen liittyvien jaksojen lisäksi, ne voidaan myös hyväksilukea aikaisemmista tule-asiakkaan tutkimiseen ja terapiaan liittyvistä täydennyskoulutuksista (alle 5 vuotta vanhat koulutukset). Jos aikaisempia hyväksiluettavia opintoja ei ole, vapaasti valittavat suoritetaan kehittämistehtävällä.

Koulutuksen kohderyhmä:
Koulutukseen pääsyvaatimuksena on fysioterapeutin tutkinto ja vähintään kahden vuoden työkokemus tuki- ja liikuntaelinfysioterapiasta. Koulutukseen otetaan max. 16 fysioterapeuttia.

Aikataulu ja koulutuspäivät:

Koulutuksen aloitusinfo maanantaina 19.6. klo 9.00-10.00 etäyhteydellä.

Itsenäistä opiskelua kesä-elokuussa: ennakkotehtävät ja lääketieteellisen osuuden nauhoitteet – nämä itsenäiset opinnot tulee olla suoritettuna ennen ensimmäistä lähipäivää!

Osa 1: Erotusdiagnostiikka, kuvantaminen/tulkinta sekä lääkkeet, 3 pv, tallenteina 2 pv ja LÄHIKOULUTUS 24.8. (to), kouluttajana: Jani Takatalo, LT, fysiatri, ft, OMT, TtM

Osa 2: Alaselkä ja lantiorengas, 4 pv: 

*Alaselkäkipuisen psykososiaalisten kuormitustekijöiden arviointi ja fysioterapia,  11.9. (ma) ETÄKOULUTUS
Kouluttajana: Mikko Lausmaa
*Alaselän ja lantiorenkaan kliininen tutkiminen, vaivojen erottelu ja harjoitteiden ohjaus 9.-10.10. (ma-ti) LÄHIKOULUTUS
Kouluttajana: Matti Kauppinen, svo-teoriaosuus Eira Karvonen
* Keskivartalon harjoittelu 9.11. (to) ETÄKOULUTUS
Kouluttajana: Merja Soanjärvi

Osa 3: Niska ja hartiarengas 22.-23.11. (ke-to) LÄHIKOULUTUS: niskan ja hartiarenkaan kliininen tutkiminen, vaivojen erottelu ja harjoitteiden ohjaus
Kouluttajana: Nina Saarikivi

Kliininen päättely 10.1.2024 (ke), LÄHIKOULUTUS, kouluttajana Nina Saarikivi

Osa 4: Yläraajat 11.-12.1.2024 (to-pe) LÄHIKOULUTUS: yläraajan kliininen tutkiminen, erotusdiagnostiikka ja harjoitteiden ohjaus. Kouluttajana Matti Kauppinen

Osa 5: Alaraajat 14.-15.2.2024 (ke-to)  LÄHIKOULUTUS: alaraajan kliininen tutkiminen, vaivojen erottelu ja harjoitteiden ohjaus
Kouluttajana: Mika Ulaska

Osa 6: Osaamisen näytöt, näyttöjen purku ja loppukeskustelu 14.-15.3.2024 (to-pe) LÄHIKOULUTUS
Kouluttajina: Nina Saarikivi ja Matti Kauppinen

Ajankohta

24.08.2023 - 15.03.2024

Hinta

Koulutuskokonaisuuden hinta 3240 € + alv 24% (yht. 4017,60 € sis. alv) , Suomen Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsenhinta 2840 € + alv 24 % (yht. 3521,60 € sis. alv)

Kouluttaja(t)

Lääkäriosuudesta koulutuksessa vastaa Jani Takatalo, LT, fysiatri, ft, OMT, TtM. Fysioterapiakouluttajina Nina Saarikivi, ft, OMT; Matti Kauppinen, ft, OMT; Mika Ulaska, ft, OMT, Tule-fysioterapian erikoisasiantuntija;Merja Soanjärvi ft, OMT; Mikko Lausmaa ft, OMT, OMT-kouluttaja ja Eira Karvonen ft, OMT, TtT, fysioterapian opettaja. Koulutus toteutuu yhteistyössä Fysioterapian Konsultointi Paatelma & Karvonen ky:n kanssa.

Ilmoittaudu koulutukseen

Tulossa koulutukseen? Katso lisätietoja täältä

Siirry takaisin sivun alkuun