Hae
Kategoriat
toukokuu 31, 2019

WCPT 2019 – fysioterapian tuulia maailmalta!

Fysioterapian maailmankongressi WCPT järjestettiin tänä vuonna toukokuussa Sveitsissä.  Osallistujia oli yli 4000 ympäri maailmaa Australiasta Afrikan maihin. Itse en ole aiemmin vastaavissa tilaisuuksissa ollut ja viime syksynä, kun sain tietää, että WCPT on nyt näin lähellä, oli helppo tehdä lähtöpäätös. Matkaseurakseni sain Jyväskylästä Susanna Antikaisen ja meitä suomalaisia tapahtumassa oli reilu 50.

Ohjelmaa selatessa etukäteen alkoi epätoivo hiipiä mieleen, miten ihmeessä ensinnäkin selviän kaiken tämän englanniksi ja miten ihmeessä ehdin nähdä ja kokea kaiken. No enpä tosiaan selvinnytkään kaikesta. Englanti ei ollut ongelma, ymmärsin ja tulin ymmärretyksi, ja taisinpa puhua englantia enemmän kuin viimeisen 10 vuoden aikana yhteensä. Mutta todellakaan kaikkeen ei mitenkään pystynyt tutustumaan. Monta hyvää luentoa jäi kuulematta, mutta olen tyytyväinen omiin valintoihini. Vaihtoehtoja oli fysioterapiasta aivan laidasta laitaan. Eniten ehkä mieleeni jäi luento kriisialueilla tapahtuvasta kuntoutuksesta. Fysioterapeutit ovat todella tärkeässä roolissa, kun ihmiset kuntoutuvat sotien tai esim. luonnonkatastrofien jälkeen. Tähän työhön vapaaehtoisia tarvitaan koko ajan lisää ja ainakin itse jäin asiaa pohtimaan. Eipä sitä tiedä, vaikka jossakin kohtaa, kun omat lapset ovat poissa kotoa, olisi oma aika lähteä vapaaehtoiseksi.

Messualueella oli yli 100 näytteilleasettajaa, muutama tuttu Suomestakin. Näytteillä oli niin viimeisintä teknologiaa kuin vanhoja tuttuja tasapainoa ja kehonhallintaa harjoittavia pienlaitteitakin. Posterialue oli niin laaja, että tähän olisi saanut kulumaan kaikki päivät. Ilahduttavaa, että maailmalla todellakin tehdään paljon tutkimuksia fysioterapiasta ja kuntoutuksesta.

Vuonna 2021 maaliskuussa WCPT järjestetään Dubaissa. Omassa kalenterissa tämä jo on varattuna. Nyt kun ensimmäinen kerta on opeteltu, osaa paljon paremmin toimia toisella kertaa. Nyt Sveitsin upeita maisemia ei ollut kauheasti aikaa katsella, joten ensi kerralla lomailuunkin pitää jättää muutama päivä aikaa. Ja toki itse kongressin ohjelmaankin pitää tutustua hiukan aiemmin.

Muiden kollegojen kanssa käytyjen keskustelujen yhteenvetona voitaneen todeta, että ollaanpa sitten missä päin maailmaa tahansa, niin samojen pulmien kanssa me fysioterapeutit painimme. Ja varmasti osittain sen vuoksi kollegiaalisuus oli kyllä huipussaan. Aivan supermahtavaa oli olla yksi fysioterapeutti tuhansien muiden joukossa. Olen todella ylpeä omasta ammatistani ja en voisi kuvitella mitään muuta juuri nyt tekeväni. Fysioterapialla ja kuntoutuksella on todella suuri merkitys, meidän vaan pitää itsekin ymmärtää tämä ja olla ylpeitä siitä upeasta ammattitaidosta joka meillä on.


Kategoriat