syyskuu 23, 2019

Viikko 38 vuonna 2019 – kiirettä vai vauhtia?

Vauvauutisia ja yrittäjäpäiviä

Nyt se on takana, syyskuun kolmas viikko. Mun elämä on yleensäkin melko vauhdikasta ja tapahtumarikasta, mutta joskus tuntuu että asioita osuu paljon lähekkäin ja päällekkäin. Arkea vauhdittavat omien töiden ja harrastusten lisäksi kolme harrastavaa lasta (kaksi tosin jo aikuisia) ja ulkoilua rakastava lapinkoira, mutta nyt oli tiedossa normi-työpäivien lisäksi tavallista enemmän tapahtumia. Perhepiirissä oli tiedossa ensimmäisen lapsenlapsen syntymä, ja töissä mm. vuoden suurin yrittäjäkoulutustapahtuma Kuntoutusyrittäjä 2019 Lappeenrannassa.

Viikon alkaessa odotus oli loppusuoralla, ensimmäinen lapsenlapsi oli syntymässä. Maanantaina neidin piti jo syntyä, mutta päivänvaloon tyttövauva putkahti vasta ti-ke yönä, vauvalla ei ollut kiire. Hyvä ettei syntynyt maanantaina, koska töistä päästyä oli ohjelmassa koripalloseuran valmentajille kauden avaus-illanvietto, johon halusin osallistua ja ehdinkin. Tuoreena mummona pääsin keskiviikko-iltana näkemään tyttäreni tyttären, pienen,  4,5 kiloa painavan ihmisenalun. Olipa upea hetki, omien lasten syntymistä onkin jo aikaa.  Uudet enot eivät heti siskonsa tytärtä nähneet, nuorempi oli tietysti juuri tämän viikon leirikoulu-reissussa Italiassa, vanhempi pääsi opiskelu- ja harrastusmenojensa takia näkemään vauvan vasta loppuviikosta, perheen kotiuduttua Naistenklinikalta.

Vauhdikas viikko jatkui. Torstai-aamuna suunnattiin matka kohti jokavuotisia yrittäjäpäiviä. Kuntoutusyrittäjä 2019 -tapahtuma pidettiin tänä vuonna Lappeenrannassa. Tapahtuma alkoi Kuntoutusyrittäjä golf-kisalla, johon ehdimme Tuulan kanssa juuri sopivasti aloitukseen näkemään 11 innokasta pelaajaa golf-kärryineen.  Kun golfaajaryhmä lähti kierrokselle, päästiin tapahtuman valmistelujen alkuun Holiday Club Saimaalla. Ohjelmassa oli aktiviteetteja yrittäjien hyvinvointiin: Hohtokeilaus, kehonhuolto kuntosalilla sekä ulkoilu. Keittopäivällisen jälkeen oli vielä ohjelmassa hyvinvointi-aiheinen luento, ja sitten päästiin vapaalle, kuka mihinkin. Illalla mentiin ajoissa nukkumaan, ja valmistauduttiin aamun luennoille. Nukuttiin sananmukaisesti rauhassa, Holiday Club Saimaassa, entisessä Rauhan mielisairaalassa.

Perjantaina aamulla tuli paikalle vielä joitain osallistujia, ja nuppiluku alkoi lähennellä 100. Päivä alkoi yhteistyökumppaneiden näyttelyyn tutustumalla, siten avaussanat ja eka luento: Olli Keskisen hauska ja opettavainen, ajatuksia herättävä Parempi työpäivä. Esityksestä ehkä eniten mieleeni jäi tuo käsite KIIRE ja sen selättäminen. Sitä pohtiessani mietin mitä eroa on kiireellä ja sillä että on paljon kaikkea meneillään, ja totesin että ei minulla kyllä ole nytkään ollut mihinkään kiire. Nyt vaan tapahtuu paljon pienessä ajassa.

Perjantai-päivä piti sisällään luentoja, yrittäjätarinoita, kohtaamisia, hyvää ruokaa, yhdessäoloa, päivän päätteeksi pulahdus kylpylän poreisiin, ja sitten vielä illanvietto hyvässä seurassa. Ohjelmassa oli illallis-buffe:n lisäksi mm. vuoden yrittäjän julkistaminen ja hauska Tyyne Kettunen -show. Ja taas pääsin ajoissa nukkumaan, rauhassa.

Lauantaina oli enää lyhyt päivä, teema-aamiaisten jälkeen oli ajankohtais-luento sekä paneelikeskustelu jossa kuntoutusalan yrittäjien kanssa keskustelemassa 4 vastavalittua kansanedustajaa. Ja lounaan jälkeen autojen nokat suunnattiin kohti koteja.

Viikonloppu jatkui normaalirutiineilla kotona: pyykit koneeseen, samoin astiat, koirankarvojen imurointia,  kauppaan täydentämään jääkaappia, vanhemman pojan korismatsia katsomaan, tyttären vauvaa tervehtimään, koira pois hoitopaikasta omilta vanhemmiltani, koiran kanssa lenkille, yöllä klo 24 nuoremman pojan haku lentokentältä (koira oli jo nukahtanut yöunille mutta jaksoi lähteä mukaan). Lentokentällä tulikin vielä ylimääräinen iltalenkki, pikaparkki 3 oli tosi kaukana 2-terminaalista. Onneksi ei ollut kiire.

Kun kuulumiset oli vaihdettu, päästiin nukkumaan, vaihteeksi omassa sängyssä. Sunnuntaina aamiaisen ja aamulenkin jälkeen taas matkaan: lyhyt piipahdus vauvan luokse, kauppaan ostamaan nuorimmaiselle uusi playstation-ohjain (koira oli päässyt Italian reissun aikana käsiksi, tai oikeastaan saanut sen hampaisiinsa ja nupit ei enää toimineet. Sitten vuorossa lounas, taas pyykkiä Italian tuliaisina, fyssan kokeeseen valmistautumista, täydennettiin  9.luokkalaisten TET-jakson ”työsopimus” (=käytiin tapaamassa työpaikan tarjoajaa) jotta sen saa palautettua ajoissa koululle, pikainen käynti töissä valmistelemassa huominen akupunktuurikoulutus, samalla reissulla matkaan tarttui ravintolasta valmiit annokset nepalilaista ruokaa päivälliseksi. Ruokittiin samalla koiran hoidossa auttanut Mikko-eno, ja vaihdettiin kuulumisia puolin ja toisin. Päivän päätteeksi vielä lyhyt vilkaisu eri kanavilta tulleisiin viesteihin . Yksi uusi pelaaja ilmoittautui valmentamaani unified-koripallo-joukkueeseen. Hänelle lyhyt info ja kutsu tulla  treeneihin jo huomenna. Sähköpostien joukossa oli myös pyyntö joukkueen tiedoista VAU:n palloilusarjakirjaan, palautus huomiseen mennessä, joten kirjasin ne lomakkeelle ja lähetin Koripalloliittoon.  Töihin liittyviä sähköposteja oli iso kasa, mutta ne jää huomiseksi. Olli Keskinen kyllä opetti, että tiistain työt tehdään tiistaina, keskiviikon keskiviikkona jne. Eikä sunnuntaina pidä tehdä töitä.

Ja viikon ihan viimeinen tehtävä: blogi-kirjoitus. Eikä tullut edes kiire, kello on vasta 23.42 ja on melkein valmista.

Mietin vielä, mitä kaikkea mahtui viikkoon ja mitä jäi tekemättä. Ennalta tiedossa olleista väliin jäivät vain oma kuntosalilla käynti ja yhdet unified-koristreenit…. Onneksi huomenna on uusi päivä ja uusi viikko.

Arki on ihanaa, täynnä touhua ja toimintaa!

Mari