huhtikuu 26, 2019

Toimii! Fysioterapia 2019 ylsi ennätykseen

Hyvää ei kannata korjata – mutta parantaa sitä voi! Tämän on osoittanut Kuntoutuskouluttajien suurin vuosittainen ammatillinen koulutustapahtuma – tänä vuonna Fysioterapia 2019!

Moni muistaa vielä tapahtuman edeltäjän, Fysi-päivät, joilla tasapainoiltiin vuosikausia suhteellisen onnistuneesti yhdistäen koko fysioterapian palettia ja vähän yrittäjyyttäkin yhteen. Monipuolinen ohjelma silloinkin – mutta jotain jäi puuttumaan!

Viisi vuotta sitten päätettiin rohkeasti lähteä uudistumaan ja kehittämään tapahtumasta kaikkien fysioterapeuttien vuosittaista kohtauspaikkaa. Vuosittain vaihtuva teema antaa nyt syvyyttä ohjelmaan ja takaa aitoja oppimiselämyksiä. Yrittäjyysasiat eriytettiin syyspuolella vuotta järjestettävään Kuntoutusyrittäjä-tapahtumaan ja Fysioterapia-tapahtumasta tuli selkeästi kevätkauden ammatillinen kohokohta – aina vain komeammiksi kehittyneine messuineen, jotka kokoavat saman katon alle kuntoutusalan keskeiset laitteiden ja palveluiden toimittajat.

Fysioterapia 2019 keräsi Hämeenlinnaan huhtikuun alussa ennätysmäärän osallistujia – väki äänesti jaloillaan! Jo neljättä kertaa näyttämönä toiminut Aulanko täyttyi eri sektoreilta tulevista fysioterapian ammattilaisista. Tapahtumasta on tullut kohtaamispaikka niin kuntoutusalan yrityksissä työskenteleville kuin julkisen ja kolmannen sektorin tiedonjanoisille fysioterapeuteille.

Ja kouluttajille!

Viimeistään kouluttajien kuohuviineillä kävi selväksi, miten toinen toistaan arvostavat, työssään tinkimättömät, mutta mielenlaadultaan uudelle avoimet kouluttajanimet nauttivat kollegoiden seurasta – kokemuksesta, ideoista ja innostuksesta.

Siinä ”oheistuotteena” syntyi ensi vuoden teemakin!!! Nyt kun neljän vuoden juoksussa on ensin käyty läpi alaraajat, yläraajat, sitten pää ja tänä vuonna keskivartalo, esiin nousi kipu! Siinäpä ehtymätön ja tuiki tärkeä teema vuodelle 2020!

Mikä on järjestäessä tapahtumaa, jonka itähaitari on upea: fysioterapeuttiopiskelijoista 92-vuotiaaseen fysioterapian grand old ladyyn, Karin Krogelliin, joka istui luennoilla ja workshopeissa alusta loppuun.

Samoin teki koko sitoutunut osallistujajoukko – ”katoa” ei näkynyt sen enempää iltapäivän viimeisinä kuin aamun ensimmäisinä tunteinakaan. Siksi koukuttavia olivat aiheet ja innostavia itsensä likoon heittävät kouluttajat. Palautteiden perusteella onnistuimme juuri siinä missä halusimme: yhdistämään laadukkaan sisällön yhdessäoloon, kollegoiden kohtaamiseen ja rentoon tunnelmaan! Kiitos ihan jokaiselle, jotka teitte tapahtumasta NIIN onnistuneen!

Käy tutkimassa kuvagalleriaamme: keskittyneitä ilmeitä opin äärellä, iloisia kohtaamisia tauoilla ja messuilla, menoa ja meininkiä iltatilaisuudessa. Mukana kuvia myös kouluttajagurujen huolella harjoittamasta ja rekvisiitalla maustamasta, unohtumattomasta yllätysnumerosta teemalla ”Fysioterapia auttaa aina!” Kiitos Jami ja kumppanit siitä – mahtavaa heittäytymistä!

Ensi vuonna uusiksi!