Yhteisellä asialla: Näkökohtia syömisestä, syömisen vaikeuksista ja niiden hoidosta

28.04.2021 - 21.05.2021

Webinaarisarja lasten kanssa työskenteleville fysio- ja toimintaterapeuteille. Webinaareja ei tallenneta, joten vain ajankohtainen osallistuminen on mahdollista. Sarja on kokonaisuus, eikä yksittäisiin osioihin voi ilmoittautua.

Laajasti ymmärretty kuntoutusote vaatii toisinaan ottamaan kantaa osa-alueisiin, jotka eivät välttämättä ole omaa ydinosaamisaluetta. Aina ei liioin ole mahdollisuutta konsultoida kanssakuntouttajaa, jonka ominta aluetta ko. sisältö on. Syöminen on tällainen osa-alue ja kun siinä on vaikeuksia, asia nousee esiin jatkuvasti perheen kanssa työskennellessä. Niinpä on tarpeen tietää asiasta ainakin sen verran, että ymmärtää mitä syötettäessä tavoitellaan ja ettei ohjaa vanhempia kuntoutusperiaatteiden vastaisesti.

Tässä fysio- ja toimintaterapeuteille tarkoitetussa syömisen webinaarisarjassa on tarkoitus käsitellä tyypillinen oraalisensomotoriikka, sen poikkeavuudet ja syöttämisen periaatteet (osa 1).
Lisäksi lapsella saattaa olla erilaisia rakenteellisia tai toiminnallisia seikkoja (pään alueen syndroomat, sensoriset ja/tai käyttäytymisen erityispiirteet), jotka tulee ottaa huomioon, kun annetaan syömiseen liittyviä ohjeita, hoidetaan samaa lasta tai kuntoutetaan lasta yhteisterapiassa (osa 2).
Yhteisterapia on kahden eri ammattikuntaa edustavan työntekijän rinnakkaista yhteistyötä. Mutta se on myös erittäin paljon kahta erillistä terapiaa hedelmällisempi, lapsen toiminnan eri osa-alueet huomioon ottava lähestymistapa, jossa kirjaimellisesti ollaan yhteisellä asialla. Lapsi on kokonaisuus, niin parhaimmillaan myös kuntoutus (osa 3).

Keskiviikko 28.4.2021 klo 13-16
1. Syömisen kehitys ja syöttäminen
Kouluttaja Helena Törölä

Keskiviikko 19.5.2021 klo 13-16
2. Rakenteelliset ja sensomotoriset syömisvaikeudet
Kouluttaja Ulla Ström

Perjantai 21.5.2021 klo 13-16
3. Syömisongelmien lähestyminen yhteisterapian keinoin
Kouluttajat Helena Törölä ja Liisa Kallinen

Webinaarikohtainen kesto on noin 3 tuntia. Kesto voi hieman vaihdella kysymysten ja keskustelun määrästä riippuen, mutta päättyvät viimeistään ilmoitetun ajan mukaisesti.

Webinaarien toteutus:
Webinaarit toteutetaan Zoom Cloud Meetings -ohjelmalla, jonka käytöstä voit lukea lisää tästä linkistä.

Huom! Koulutus on jäsenetukoulutus, jolloin Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsenille koulutus on edullisempi. Jos et vielä ole Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsen, mutta kiinnostunut liittymään, pääset tästä linkistä tutustumaan Kuntoutusyrittäjät ry:n muihinkin jäsenetuihin.

Webinaarisarjan kouluttajat:

Helena Törölä, puheterapeutti, FT, NDT Bobath Seniorikouluttaja
Helena Törölä on työskennellyt yli 40 vuotta erilaisten syömishäiriöiden parissa sekä erikoissairaanhoidossa että ammatinharjoittajana. Eläkkeelle siirryttyään hän kouluttaa syömisvaikeuksien hoidosta ja tekee konsultaatiota sekä ammatillista työnohjausta. Hän on väitellyt aiheesta Erittäin ennenaikaisina syntyneiden lasten ääntelyn ja syömisen taidot. Seurantatutkimus syntymästä ensisanaan ja ensiaskeleeseen.

Ulla Ström, puheterapeutti, FM, NDT-terapeutti
Ulla Ström on pitkän työuransa aikana suuntautunut lasten kielellisten, puhe- ja syömisvaikeuksien tutkimiseen ja hoitoon. Hän on toiminut yli 20 vuotta TYKS:n Lastenneurologisen yksikön arviointitiimissä sekä Lastenklinikan yksiköissä syömisvaikeuksiin perehtyen. Tällä hetkellä hän tekee konsultaatiota ja ohjausta lasten syömisvaikeuksiin.

Liisa Kallinen, fysioterapeutti, NDT Bobath-terapeutti, NDT Bobath-vauvaterapeutti, NDT Bobath-seniorikouluttaja
Liisa Kallinen on pitkään liikuntavammaisten lasten kuntouttajana toiminut fysioterapeutti. Hän on työskennellyt ammatinharjoittajana lasten fysioterapiapalveluita tuottavassa Marjuli Oy:ssä sekä Lohipadon koululla uransa alkuvuosina. Hän on NDT-seniorikouluttaja ja mm. aloittanut NDT-koulutuksen Pohjois-Suomessa vuonna 1989. Terapiatyön lisäksi hän on kouluttanut erittäin aktiivisesti aina eläkkeelle jäämiseensä asti (vuonna 2017) ja sen jälkeenkin vähäisessä määrin.

Webinaarisarjan hinta (kaikki 3 osaa):
Normaalihinta 275 € + alv 24 %,
Suomen Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsenetuhinta 225 € + alv 24 %

Ilmoittautuminen: Ilmoittautuminen Yhteisellä asialla -webinaarisarjaan

Kaksi viikkoa ennen koulutuspäivää peruutukset veloituksetta, sen jälkeisistä peruutuksista veloitamme 50 % koulutuksen kokonaishinnasta. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa maksutta. Ilman peruutusilmoitusta koulutuksesta pois jääneiltä veloitamme koulutuksen koko hinnan.

Lisätiedot: info@kuntoutuskouluttajat.fi tai Riikka Östman p. 050 438 6862