Hae

Vaikuttavan asiakastyön ja työhyvinvoinnin rakennusaineet: mentalisaatioperustainen työote


02.03.2023

Etäkoulutus

Mentalisaatiolla tarkoitetaan kykyä hahmottaa mielen aktiivista toimintaa itsessä ja toisissa ihmisissä. Toisin sanoen, se on pyrkimystä nähdä päällepäin näkyvän käyttäytymisen taakse ja pohtia, minkälaisia mielen tiloja käyttäytymisen takana on. Mentalisoiminen auttaa ymmärtämään toisia ihmisiä: kun voimme kiinnostua siitä, minkälaiset ajatukset, toiveet, pelot, uskomukset tai kokemukset motivoivat toisen käyttäytymistä, voimme tehokkaasti vähentää toiseen kohdistuvia väärintulkintoja. Mentalisaatioperustainen työote perustuu vankkaan tieteelliseen näyttöön, ja sen käytännön sovellukset nousevat uusimmasta kehitys- ja evoluutiopsykologisesta, psykoterapeuttisesta ja neurotieteellisestä ymmärryksestä.

Mentalisaatio ei kohdistu vain toisiin ihmisiin, vaan se on myös avain itsen ymmärtämiseen – toisin kuin usein luulemme, ei oma mielemme ole itsellemmekään läpinäkyvä. Mentalisaatiokyvyllä on keskeinen rooli vaikuttavassa asiakastyössä, työyhteisön ja sen yksittäisten jäsenten ihmisuhteissa, kaikenlaisessa vuorovaikutuksessa ja työhyvinvoinnissa. Erityisen arvokkaaksi mentalisaatioperustainen työskentely tulee esimerkiksi haastavissa asiakaskohtaamisissa tai työyhteisön kriiseissä. Voimme tulla tietoisiksi mentalisaatiokykyyn vaikuttavista mekanismeista näkökulmista ja aktiivisesti harjoitella sitä. Tämä tervehdyttää vuorovaikutusta, motivoi yhteistyöhön sekä vahvistaa ja lähentää ihmissuhteita.”

Kouluttaja Nina Pyykkönen on perehtynyt mentalisaatioteoriaan ja mentalisaatiotutkimukseen sekä niiden soveltamiseen ihmistyössä 20 vuoden ajan. Hän toimii valtakunnallisesti mentalisaatioteorian ja mentalisaatioperustaisen työskentelyn kouluttajana (Suomen Mentalisaatioinstituutti). Palautetta aiemmista koulutuksista voit lukea täältä: https://www.mentalisaatio.fi/palautetta-koulutuksista/

 

Huom! Koulutus on jäsenetukoulutus, jolloin Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsenille koulutus on edullisempi. Jos et vielä ole Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsen, mutta kiinnostunut liittymään, pääset tästä linkistä tutustumaan Kuntoutusyrittäjät ry:n muihinkin jäsenetuihin.

Kohderyhmä: Kuntoutusalan ammattilaiset

Kouluttaja: Nina Pyykkönen, psykoterapian erikoispsykologi PsL, yksilö- ja ryhmäpsykoterapeutti, työnohjaaja, ekoterapeutti ja joogaopettaja

 

 

 

 

Koulutuksen hinta: 
Suomen Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsenhinta 225 € + alv 24 %
Normaalihinta 250 € + alv 24 %

Ilmoittautuminen: Vaikuttavan asiakastyön ja työhyvinvoinnin rakennusaineet: mentalisaatioperustainen työote 2.3.2023

Peruutusehdot:
Kuukautta ennen ensimmäistä koulutuspäivää peruutukset veloituksetta, sen jälkeisistä peruutuksista veloitamme 50 % koulutuksen kokonaishinnasta. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa maksutta. Ilman peruutusilmoitusta koulutuksesta pois jääneiltä veloitamme koulutuksen koko hinnan.

Lisätiedot:
Sähköpostitse info@kuntoutuskouluttajat.fi tai puhelimitse Riikka Östman p. 050 438 6862