Kuntoutuskouluttajat 30 vuotta: Vahvista tunnekehoyhteyttäsi

03.11.2022

Etäkoulutus

Haluaisitko sinä vahvistaa yhteyttä itseesi ja tunteisiisi? Haluaisitko löytää aitoa ja vahvaa yhteyttä kehoosi? Kaipaatko keinoja turvan tunteesi vahvistamiseen, hermostosi rauhoittamiseen ja jaksamisesi tukemiseen?

Kuntoutuskouluttajat täyttää tänä vuonna 30 vuotta! Juhlavuoden johdosta haluamme tarjota muutaman erilaisen tapahtuman. Tässä marraskuun toiminnallisessa webinaarissa teemana on tunnekehoyhteys.

Moni on oppinut välttelemään, analysoimaan ja turruttamaan tunteita.
Tunteiden kehollinen ja aito kohtaaminen on monille hyvin vaikeaa, koska lapsena tunteiden kanssa ei ole saanut riittävää kannattelua ja näin tunnekehoyhteys ja sisäinen turva ovat jääneet heikoksi. Hermostoon on voinut kehittyä ali- ja ylivireystiloja jo lapsesta alkaen. Heikko tunnekehoyhteys johtaa elämään enemmän pään ja ajatusten kautta, kuin kehoa kuunnellen. Tunteet saattavat tuntua liian pelottavilta kohdattaviksi. Koko yhteiskuntamme arvostaa järkeä, suorittamista ja ylivireystilassa elämistä ja monelta on unohtunut, että tunteet ovat kehollisia ja keholla on meille tärkeitä viestejä kerrottavanaan.

Tunnekehoyhteydellä tarkoitetaan tietoista yhteyttä tuntevaan ja aistivaan kehoon, se on yhteyttä sisäisiin tuntemuksiimme. Tunnekehoyhteys rakentaa yhteyttä itseen.  Tunteita ei voi tietää tuntevansa, jos yhteyttä niihin ei ole muodostunut. Tunnekehoyhteyden vahvistuminen on avain parempiin tunnetaitoihin – sekä tunteiden tunnistamiseen, sietämiseen, säätelemiseen, ilmaisemiseen että purkamiseen. Ilman vahvaa tunnekehoyhteyttä ja sisäistä turvaa emme pysty kohtaamaan tunteita, vaan ohitamme ne. Ilman vahvaa tunnekehoyhteyttä ohitamme omat tarpeet ja usein myös jaksamisen rajat.

Webinaarin sisältö:

* Mitä tunnekehoyhteys tarkoittaa ja miten se rakentuu?

* Miten tunnekehoyhteyttä voi vahvistaa?

* Sisäisen turvan tunteen merkitys tunnekehoyhteydelle

* Sisäisen turvan tunteen vahvistaminen ja keinot hermoston rauhoittamiseen

* Oman jaksamisen tukeminen tunnekehoyhteyden vahvistamisen avulla

Webinaari on toiminnallinen ja se sisältää teorian ja alustusten lisäksi kehollisia ja luovia harjoituksia. Varaa webinaaria varten paperia ja väriliidut ja / tai vesivärit esille. Tunnekehoyhteyttä ei voi vahvistaa vain ajattelun ja teoriatiedon kautta, vaan kokemuksellisuuden ja kehollisten ja luovien harjoitusten kautta ja tämän vuoksi webinaari sisältää toiminnallisuutta.

Ajankohta: to 3.11.2022 klo 14-16
Webinaari tallennetaan ja ilmoittautuneilla on 7 vrk oikeus tallenteen katsomiseen.

Toteutus: etäyhteydellä zoomin kautta, katso tiedot etäosallistumiseen: https://www.kuntoutuskouluttajat.fi/koulutukset/etaosallistuminen/

Kouluttaja: Heli Mäkelä
Heli on sosionomi, toimintaterapeutti, Lasten ja nuorten tunnetaito-ohjaja, mindfulness-ohjaaja, hengitysterapeutti ja tällä hetkellä Heli opiskelee toista vuotta Terapeuttisen taidetyöskentelyn koulutuksessa. Helillä on Kasvun Taika – niminen yritys, jonka kautta hän järjestää tunnetaitoja ja hyvinvointia tukevia palveluja. Heinäkuussa 2022 ilmestyi kirja “Tunteita päästä varpaisiin. Kehotietoisuus lapsen ja aikuisen tunnetaitojen tukena”, jonka Heli kirjoitti yhdessä Tiia Trogenin kanssa.

Hinta: 30 € + alv 24 %

Ilmoittautuminen: Vahvista tunnekehoyhteyttäsi 3.11.2022

Webinaarin ajaksi tarvitset käyttöösi paperia sekä väriliidut ja / tai vesivärit.