Syömisvaikeudet ja niiden kuntoutus, WEBINAARISARJA

21.10.2020 - 17.12.2020

Puheterapeuteille tarkoitettu webinaarisarja lasten syömisvaikeuksista ja niiden kuntoutuksesta.

HUOM! Yksittäisiä paikkoja enää jäljellä. Voit edelleen ilmoittautua varapaikalle ilmoittautumislinkkien kautta. Pyrimme järjestämään webinaarisarjan uudelleen alkukeväästä.

Lapsia lähetetään puheterapeutin hoitoon koko ajan enemmän syömisvaikeuden vuoksi. Näin on kansainvälisestikin. Syömisvaikeuksia tunnetaan ja diagnosoidaan aiempaa enemmän. Tiedetään, että syömisvaikeudet ovat keskenään erilaisia, eikä niitä kaikkia hoideta samalla tavalla. Puheterapeutin peruskoulutus sisältää varsin vähän valmista käyttötietoa työkalupakkiin. Tämä syömisen webinaarisarja on tarkoitettu kuvailemaan eri syistä johtuvia syömishäiriöitä ja niiden hoitoa. Jokainen luento on itsenäinen osuus, mutta yhteensä webinaarisarja muodostaa kokonaisuuden, jonka avulla syömishäiriöitä on helpompi hahmottaa ja hoitaa. Webinaarien kesto on noin 2 tuntia poikkeuksena Haasteita suun kautta syömiselle -webinaari, jonka kesto on noin 3 tuntia.

Voit ilmoittautua yksittäisiin webinaareihin tai koko webinaarisarjaan, jolloin hinta on edullisempi. Webinaareja ei tallenneta, joten vain ajankohtainen osallistuminen on mahdollista. Ilmoittautuminen koko webinaarisarjaan omasta linkistä ja yksittäisiin osioihin kunkin webinaarin kohdalta.

SYÖMISVAIKEUDET JA NIIDEN KUNTOUTUS – KEINOJA PUHETERAPEUTIN TYÖKALUPAKKIIN

Keskiviikko 21.10.2020 klo 14-16
1. Pienen lapsen syömiskehitys ja sen poikkeavuudet
Kouluttaja Helena Törölä

Keskiviikko 4.11.2020 klo 13-15 TÄYNNÄ
2. Taaperoikäisen syömisongelmat ja niiden terapia
Kouluttaja Taina Karjalainen

Keskiviikko 18.11.2020 klo 11-13
3. Neurologisiin sairauksiin ja vammoihin sekä tavallisimpiin syndroomiin liittyvät syömisvaikeudet
Kouluttaja Ulla Ström

Keskiviikko 2.12.2020 klo 11-13 TÄYNNÄ
4. Autisminkirjoon ja aistipoikkeavuuksiin liittyvät syömisongelmat
Kouluttaja Ulla Ström

Keskiviikko 9.12.2020 klo 12-15
5. Haasteita suun kautta syömiselle
(gastrostoomalta vieroitus sisältäen play picnicin, refluksi jne.)
Kouluttaja Helena Törölä

Torstai 17.12.2020 klo 13-15 TÄYNNÄ
6. Erilaisia terapiamenetelmiä lasten syömisongelmien kuntoutuksessa
Kouluttaja Taina Karjalainen

Ilmoittautuminen koko webinaarisarjaan TÄYNNÄ: ilmoittaudu tästä

Webinaarien toteutus:
Webinaarit toteutetaan Zoom Cloud Meetings -sovelluksella ja tarkemmat ohjeet toimitamme ennen webinaareja. Osallistuminen vaatii nettiyhteyden, tietokoneen tai tabletin, jossa on kamera ja mikrofoni. Voit myös käyttää erillistä kuulokemikrofonia. Etäyhteyden testaaminen on mahdollista ennen koulutusta.

Webinaarisarjan kouluttajat:

Helena Törölä, puheterapeutti, FT, NDT Bobath Seniorikouluttaja
Helena Törölä on työskennellyt yli 40 vuotta erilaisten syömishäiriöiden parissa sekä erikoissairaanhoidossa että ammatinharjoittajana. Eläkkeelle siirryttyään Helena kouluttaa aiheesta ja tekee konsultaatiota sekä ammatillista työnohjausta. Helena on väitellyt aiheesta Erittäin ennenaikaisina syntyneiden lasten ääntelyn ja syömisen taidot. Seurantatutkimus syntymästä ensisanaan ja ensiaskeleeseen.

Taina Karjalainen, erikoispuheterapeutti, neurologiset häiriöt, FL
Taina Karjalaisella on pian 30 vuoden mittainen työura, jonka aikana hän on arvioinut ja hoitanut syömishäiriöitä perusterveydenhuollossa, erikoissairaanhoidossa, monivammaisten lasten koulussa sekä yksityisenä ammatinharjoittajana. Tälläkin hetkellä Taina toimii yrittäjänä ja voit lukea hänestä lisää yrityksen verkkosivulta: www.erikoispuheterapeutti.net

Ulla Ström, puheterapeutti, FM, NDT-terapeutti
Ulla Ström on pitkän työuransa aikana suuntautunut lasten kielellisten, puhe- ja syömisvaikeuksien tutkimiseen ja hoitoon. Ulla on toiminut yli 20 vuotta TYKS:n Lastenneurologisen yksikön arviointitiimissä sekä Lastenklinikan yksiköissä syömisvaikeuksiin perehtyen. Tällä hetkellä Ulla tekee konsultaatiota ja ohjausta lasten syömisvaikeuksiin.

Webinaarien hinta:
Koko paketti (6 webinaaria): normaalihinta 300 € + alv 24 %,
Suomen Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsenetuhinta 240€ + alv 24 %

Yksittäiset webinaarit: 60 € + alv 24 %
(ei erillistä Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsenetuhintaa)

Kaksi viikkoa ennen koulutuspäivää peruutukset veloituksetta, sen jälkeisistä peruutuksista veloitamme 50 % koulutuksen kokonaishinnasta. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa maksutta. Ilman peruutusilmoitusta koulutuksesta pois jääneiltä veloitamme koulutuksen koko hinnan.

Lisätiedot: info@kuntoutuskouluttajat.fi tai Riikka Östman p. 050 438 6862