Syömisvaikeudet ja niiden kuntoutus, WEBINAARISARJA

07.04.2021 - 03.06.2021

HUOM! Koko sarjan paikkamäärä on täynnä. Yksittäisiin webinaareihin on vielä muutamia paikkoja lukuunottamatta 2., 4. ja 5. webinaaria, jotka ovat täynnä. Webinaareja ei tallenneta, joten vain ajankohtainen osallistuminen on mahdollista.

Puheterapeuteille tarkoitettu webinaarisarja lasten syömisvaikeuksista ja niiden kuntoutuksesta.

Lapsia lähetetään puheterapeutin hoitoon koko ajan enemmän syömisvaikeuden vuoksi. Näin on kansainvälisestikin. Syömisvaikeuksia tunnetaan ja diagnosoidaan aiempaa enemmän. Tiedetään, että syömisvaikeudet ovat keskenään erilaisia, eikä niitä kaikkia hoideta samalla tavalla. Puheterapeutin peruskoulutus sisältää varsin vähän valmista käyttötietoa työkalupakkiin. Tämä syömisen webinaarisarja on tarkoitettu kuvailemaan eri syistä johtuvia syömishäiriöitä ja niiden hoitoa. Jokainen luento on itsenäinen osuus, mutta yhteensä webinaarisarja muodostaa kokonaisuuden, jonka avulla syömishäiriöitä on helpompi hahmottaa ja hoitaa.

Webinaarikohtainen kesto on noin 3 tuntia lukuunottamatta viimeistä Haasteita suun kautta syömiselle -webinaaria, johon on varattu 4 tuntia. Kesto voi hieman vaihdella kysymysten ja keskustelun määrästä riippuen, mutta päättyvät viimeistään ilmoitetun ajan mukaisesti.

SYÖMISVAIKEUDET JA NIIDEN KUNTOUTUS – KEINOJA PUHETERAPEUTIN TYÖKALUPAKKIIN

Keskiviikko 7.4.2021 klo 12-15
1. Pienen lapsen syömiskehitys ja sen poikkeavuudet
Kouluttaja Helena Törölä
– webinaarisarjan aloituskerralla käydään läpi pienen lapsen tyypillinen syömiskehitys oraalisensomotoriikan kannalta, sen poikkeavuudet sekä syöttämisen periaatteet.

Torstai 15.4.2021 klo 12-15
2. Taaperoiden syömisvaikeudet: niukasti ja/tai valikoiden syövät taaperot, TÄYNNÄ
Kouluttaja Taina Karjalainen
– arvioidaan tavanomaisesti kehittyvän taaperon syömistaitoja videoiden avulla
– syömistaidon ilmaiseminen kvantitatiivisesti GAS-näkökulmaan sopien
– yhteistyön rakentaminen lapsen lähipiirin kanssa

Torstai 29.4.2021 klo 12-15
3. Neurologisiin sairauksiin ja vammoihin sekä tavallisimpiin syndroomiin liittyvät syömisvaikeudet
Kouluttaja Ulla Ström

Keskiviikko 12.5.2021 klo 12-15
4. Autisminkirjoon ja aistipoikkeavuuksiin liittyvät syömisongelmat, TÄYNNÄ
Kouluttaja Ulla Ström

Torstai 27.5.2021 klo 12-15
5. Erilaisia lähestymistapoja lasten syömisongelmien kuntoutuksessa, TÄYNNÄ
Kouluttaja Taina Karjalainen
– syömisterapiassa hyödynnettävien menetelmien esittelyä ja keskustelua käyttökokemuksista

Torstai 3.6.2021 klo 12-16
6. Haasteita suun kautta syömiselle
Kouluttaja Helena Törölä
– käsitellään letkuravitsemukselta vieroittamisen periaatteita ja käytäntöjä
– tutustutaan Play picnic-ryhmäkuntoutushoitoon ja sen sovelluksiin

Webinaarien toteutus:
Webinaarit toteutetaan Zoom Cloud Meetings -ohjelmalla, jonka käytöstä voit lukea lisää tästä linkistä.

Huom! Koulutus on jäsenetukoulutus, jolloin Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsenille koulutus on edullisempi. Jos et vielä ole Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsen, mutta kiinnostunut liittymään, pääset tästä linkistä tutustumaan Kuntoutusyrittäjät ry:n muihinkin jäsenetuihin.

Webinaarisarjan kouluttajat:

Helena Törölä, puheterapeutti, FT, NDT Bobath Seniorikouluttaja
Helena Törölä on työskennellyt yli 40 vuotta erilaisten syömishäiriöiden parissa sekä erikoissairaanhoidossa että ammatinharjoittajana. Eläkkeelle siirryttyään Helena kouluttaa aiheesta ja tekee konsultaatiota sekä ammatillista työnohjausta. Helena on väitellyt aiheesta Erittäin ennenaikaisina syntyneiden lasten ääntelyn ja syömisen taidot. Seurantatutkimus syntymästä ensisanaan ja ensiaskeleeseen.

Taina Karjalainen, erikoispuheterapeutti, neurologiset häiriöt, FL
Taina Karjalaisella on pian 30 vuoden mittainen työura, jonka aikana hän on arvioinut ja hoitanut syömishäiriöitä perusterveydenhuollossa, erikoissairaanhoidossa, monivammaisten lasten koulussa sekä yksityisenä ammatinharjoittajana. Tälläkin hetkellä Taina toimii yrittäjänä ja voit lukea hänestä lisää yrityksen verkkosivulta: www.erikoispuheterapeutti.net

Ulla Ström, puheterapeutti, FM, NDT-terapeutti
Ulla Ström on pitkän työuransa aikana suuntautunut lasten kielellisten, puhe- ja syömisvaikeuksien tutkimiseen ja hoitoon. Ulla on toiminut yli 20 vuotta TYKS:n Lastenneurologisen yksikön arviointitiimissä sekä Lastenklinikan yksiköissä syömisvaikeuksiin perehtyen. Tällä hetkellä Ulla tekee konsultaatiota ja ohjausta lasten syömisvaikeuksiin.

Webinaarien hinta:
Koko paketti (6 webinaaria): normaalihinta 300 € + alv 24 %,
Suomen Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsenetuhinta 240€ + alv 24 %

Yksittäiset webinaarit: 60 € + alv 24 %
(ei erillistä Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsenetuhintaa)

Kaksi viikkoa ennen koulutuspäivää peruutukset veloituksetta, sen jälkeisistä peruutuksista veloitamme 50 % koulutuksen kokonaishinnasta. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa maksutta. Ilman peruutusilmoitusta koulutuksesta pois jääneiltä veloitamme koulutuksen koko hinnan.

Lisätiedot: info@kuntoutuskouluttajat.fi tai Riikka Östman p. 050 438 6862