Syömishäiriöisen lapsen ravitsemus

21.01.2022 - 26.01.2022

Etäkoulutus

Koulutus on täynnä. Voit ilmoittautua varasijalle ilmoittautumislinkin kautta.

Tämä koulutus toteutuu etäyhteydellä. Etäosallistumisesta voit lukea lisää täältä.

Lapsilla esiintyy nykyisin syömishäiriöitä varsin yleisesti ja monista eri syistä. Ne voivat olla mm. kehityksellisiä, erilaisiin vammoihin ja sairauksiin liittyviä varsinaisia tai liitännäisiä oireita tai sensorisista syistä johtuvaa valikoivuutta. Syömishäiriön hoito vaatii aina moniammatillista yhteistyötä, jossa jokaisella toimijalla on oma tärkeä tehtävänsä. Mitä monitahoisemmasta häiriöstä on kyse, sitä merkityksellisemmäksi eri ammattialojen edustajien panos muodostuu. Joidenkin lasten hoidossa ja kuntoutuksessa korostuu esim. lääkärin ja puheterapeutin rooli, joidenkin toisten ravitsemusterapeutin, lääkärin ja toimintaterapeutin rooli. Joskus tarvitaan koko laajaa kuntoutustiimiä hoitoa suunnittelemaan ja organisoimaan. Jokainen työntekijä näkee lapsen ja hänen perheensä omasta roolistaan käsin. Vanhemmat ovat aina keskiössä lasten syömishäiriöitä kuntoutettaessa ja luonnollisesti myös kaikki lapsen kanssa aktiivisesti toimivat lähihenkilöt.

Syömishäiriöstä huolimatta lapsen riittävä ravitsemus on turvattava. Sopiva ravitsemus on olennaista lapsen kasvun, kehityksen sekä mahdollisen sairaudesta toipumisen kannalta. Toisaalta kuntoutuksen tavoitteena on tukea lapsen oman syömisen kehittymistä yksilöllisten mahdollisuuksien mukaan.

Tässä koulutuksessa tuodaan esiin ravitsemusterapeutin roolia eri tavoin syömisellään oireilevien lasten hoidossa. Lisäksi käsitellään puheterapeutin ja ravitsemusterapeutin yhteistyötä yleisesti ja eri potilasryhmiin liittyen.

Koulutus toteutuu kahtena aamupäivänä seuraavasti:
Perjantaina 21.1.2022 klo 8.30-12
Keskiviikko 26.1.2022 klo 8.30-12

Koulutus on osa Lasten syömisvaikeuksien kuntoutus -teeman koulutuksia, joista voit koota yhdessä laajemman opintopisteinä ilmoitetun kokonaisuuden.

Huom! Koulutus on jäsenetukoulutus, jolloin Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsenille koulutus on edullisempi. Jos et vielä ole Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsen, mutta kiinnostunut liittymään, pääset tästä linkistä tutustumaan Kuntoutusyrittäjät ry:n muihinkin jäsenetuihin.

Kohderyhmä: Koulutus on suunnattu lasten syömishäiriöitä hoitaville tahoille

Kouluttajat: Tuula Arkkola, ravitsemusterapeutti, FT ja Helena Törölä, puheterapeutti, FT, NDT Bobath Seniorikouluttaja

Ilmoittautuminen varasijalle: Syömishäiriöisen lapsen ravitsemus

Sähköpostitse info@kuntoutuskouluttajat.fi tai puhelimitse Riikka Östman p. 050 438 6862