Puutteellisin aistein kohti mielekästä tekemistä: näkökulmia vaikeimmin aistimonivammaisten lasten ja nuorten kuntoutukseen, varhaiskasvatukseen ja opetukseen

27.04.2023 - 28.04.2023

Kuntoutuskouluttajat Nuijamiestentie 5 C 00400 Helsinki Kartta sivun lopussa »

Moniammatillisia näkökulmia ja kokemuksellisia keinoja aisti- ja liikuntavammaisen vauvan, lapsen ja koululaisen kehityksen tueksi

Koulutuspäivän sisältönä on aistimonivammaisuuden nelikenttä; kouluttajien luoma ja koulutuksen sisältöjä jäsentävä malli, jonka avulla tarkastellaan motoriikan ja kehittyvien vuorovaikutustaitojen yhteisvaikutusta monivammaisen lapsen kokonaiskehitystä suuntaamassa. Asiaa tarkastellaan useiden videoesimerkkien avulla kuntoutuksen ja opetuksen näkökulmista. Marjan, Nitan ja Iinan kouluttajatiimillä on pitkä yhteinen työkokemus oman alan osaamisen yhdistämisestä lasten kokonaiskehityksen auttamiseksi.

Koulutuspäivän aikana käsitellään:

• puutteellisen tai puuttuvan näkö- ja/tai kuuloaistin vaikutusta lapsen kasvussa ja erityisesti liikuntamonivammaisen lapsen elämässä
  • osallistumisen ja itseilmaisun mahdollistumista motoristen taitojen perustalta
  • lapsen oman motorisen toiminnan ja vuorovaikutustaitojen riippuvuutta toisistaan sekä eri terapioista syntyviä yhteisiä tavoitteita ja keinoja lapsen osallistumisen parantamiseksi
  • konkreettisia keinoja kompensoida monivammaisuuden vaikutuksia lapsen moniammatillisesti toteutuvassa kuntoutuksessa, hoivassa ja opetuksessa
  • opetuksen näkökulmaa, kun luokassa on useita eri tavoin aistimonivammaisia oppilaita; esimerkit soveltuvat myös lapsiryhmään, jossa vain yksi aistimonivammainen lapsi
  • perheen ja lähi-ihmisten merkitystä lapsen orastavien taitojen vakiinnuttamisessa

Huom! Koulutuksessa ei käsitellä ensisijaisesti autisminkirjon henkilöitä vaan monivammaisia, joilla liikunnan, kognition ja aistien yhdistelmävammaisuutta.

Koulutus on jäsenetukoulutus, jolloin Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsenille koulutus on edullisempi. Jos et vielä ole Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsen, mutta kiinnostunut liittymään, pääset tästä linkistä tutustumaan Kuntoutusyrittäjät ry:n muihinkin jäsenetuihin.

Kohderyhmä: Koulutus on suunnattu kaikille lasten terapeuteille sekä varhaiskasvatuksen ja opetuksen ammattilaisille.

Koulutuksen aikataulu:
Torstaina 27.4.2023 klo 14-18
Perjantaina 28.4.2023 klo 8.30-15

Marja Liikanen, puheterapeutti FM
Nita Tolvanen, ft, NDT, lasten fysioterapian erikoisasiantuntija
Iina Kantola, erityisluokanopettaja, toiminta-alueittain opetus

Lisätiedot: info@kuntoutuskouluttajat.fi tai Riikka Östman p. 050 438 6862

Suomen Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsenetuhinta 320 € + alv 24 %
Normaalihinta 350 € + alv 24 %
Koulutuksen hinta sisältää perjantaina lounaan ja molempina päivinä kahvitarjoilut.

Ilmoittautuminen: Puutteellisin aistein kohti mielekästä tekemistä 27.-28.4.2023

Kuukautta ennen koulutuspäivää peruutukset veloituksetta, sen jälkeisistä peruutuksista veloitamme 50 % koulutuksen kokonaishinnasta. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa maksutta. Ilman peruutusilmoitusta koulutuksesta pois jääneiltä veloitamme koulutuksen koko hinnan.