Hae

Polven fysioterapia – polven etuosan kipu, polvivammat ja polvileikkauksen jälkeinen kuntoutus


19.01.2023 - 20.01.2023

Kuntoutuskouluttajat Nuijamiestentie 5 C 00400 Helsinki Kartta sivun lopussa »

Koulutuksessa perehdytään polvivamman jälkeiseen fysioterapiaan ja tavallisimpien tähystyskirurgisten polvileikkausten postoperatiivisiin fysioterapiaprosesseihin, niiden sisältöön ja tavoitteisiin, fysioterapian toteutukseen sekä progressiivisen harjoitteluohjelman rakentamiseen, joka sopii kunkin kuntoutusvaiheen tavoitteisiin yksilöllisesti. Lisäksi koulutuksessa perehdytään polven etuosan kipuun ja siihen, mitä asioita fysioterapiassa tämän suhteen on hyvä huomioida ja havainnoida sekä toisaalta miten kuntouttavan harjoittelun progressiot voisi rakentaa tarkoituksenmukaisesti.

Koulutuksessa avataan polvikuntoutuksen rakentaminen alkuvaiheista lähtien aina asiakkaan yksilöllisiin tavoitteisiin pääsemiseen saakka.

Luento-osuuksissa asiaan perehdytään polven biomekaniikasta alkaen aina yksityiskohtaisiin kuntoutusohjeisiin ja motorisen oppimisen periaatteiden hyödyntämiseen saakka edeten. Ennen kaikkea koulutuksen pääpaino on käytännön tekemisessä ja esimerkiksi harjoitteiden rakentamisessa ja niiden progressioissa.

Koulutus koostuu kahdesta lähiopetuspäivästä, ennakkotehtävästä sekä itsenäisen opiskelun tukemista varten laaditusta verkkopohjaisesta materiaalipankista. Ennakkomateriaalissa on mukana myös ortopedin haastatteluja eri toimenpiteisiin, leikkaustekniikoihin ja toimenpiteiden jälkeisiin rajoituksiin sekä hoitolinjan valintaan liittyen. Lisäksi koulutuksen taustamateriaaleihin kuuluu laaja-alainen ja yksityiskohtaisesti havainnollistettu harjoitepankki, kattavat tutkimus- ja lähdeviitteet, esimerkkiprotokollia kuntoutukseen sekä laajat luentomateriaalit.

Koulutuksessa pureudumme muun muassa seuraaviin aihepiireihin:

 • Polven biomekaniikka
 • Fysioterapia akuutin polvivamman jälkeen
 • Hoitolinjan valinta (operatiivinen vs. ei-operatiivinen)
 • Kudosten paranemisprosessi
 • Polvileikkauksen jälkeinen postoperatiivinen fysioterapia
 • Yksilölliset kuntoutusperiaatteet ja tavoitteet
 • Fysioterapian sisältö vaiheittaisten tavoitteiden mukaan ja eri polvitoimenpiteiden jälkeen
 • Motorisen oppimisen periaatteiden hyödyntäminen
 • Turvallinen urheiluun paluu ja testaaminen

Käsiteltävät polviongelmat ja -toimenpiteet:

 • Polven etuosan kipu (tendinopatiat)
 • Polven ligamenttivammat ja polvilumpion sijoiltaanmeno
 • Menisci-toimenpiteet (resektio, fiksaatio ja takasarven root-korjaus)
 • ACL-rekonstruktio
 • MPFL-rekonstruktio

Tähän koulutukseen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä, katso ohjeet etäosallistumiseen: ETÄOSALLISTUMINEN

Kohderyhmä: Fysioterapeutit, jalkaterapeutit, osteopaatit ja muut polven kuntoutuksen parissa työskentelevät terveydenhuollon ammattilaiset sekä alan opiskelijat

Koulutuksen laajuus: 1,5 opintopistettä sisältäen kaksi koulutuspäivää ja itsenäisen opiskelun tehtävät (koulutuspäivien kesto klo 9-16)
Huom! Koulutukseen sisältyy laaja ennakkomateriaali, joten varaa itsellesi aikaa sen läpikäymiseen ennen koulutuspäiviä.

Kouluttaja:
Marko Grönholm, fysioterapeutti

Marko on tehnyt koko työuransa ortopedisten ja traumatologisten potilaiden sekä urheilijoiden parissa. Hän vastaa Terveystalon fysioterapiasta Turussa ja toimii koulutustehtävissä ympäri Suomea. Marko on ollut mukana useiden fysioterapia-alan kirjojen julkaisuprosesseissa sekä isännöinyt Fysioterapiaa liikkeellä -podcastia. Instagramissa Markon tavoittaa tunnuksella @movement_physio ja hänen nettisivunsa löytyvät osoitteesta www.movementphysio.fi

Kouluttajana Marko esittää asiat selkeästi ja havainnollistaen. Hän lähestyy fysioterapiaa liikkeen kautta ja soveltaa mm. motorisen oppimisen periaatteita omassa työssään luovasti ja innovatiivisesti.

 

Koulutuksen hinta:
Suomen Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsenetuhinta 450€ + alv 24 %
Normaalihinta 500€ + alv 24 %
Lähi- ja etäosallistumisen hinta on sama. Lähiosallistujille hintaan sisältyy lounas ja kahvitarjoilut.

Ilmoittautuminen: Polven fysioterapia 19.-20.1.2023
Jos osallistut etänä, kirjoita ilmoittautumislomakkeen VIITE-kenttään ETÄ.

Peruutusehdot:
Kuukautta ennen ensimmäistä koulutuspäivää peruutukset veloituksetta, sen jälkeisistä peruutuksista veloitamme 50 % koulutuksen kokonaishinnasta. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa maksutta. Ilman peruutusilmoitusta koulutuksesta pois jääneiltä veloitamme koulutuksen koko hinnan.

Lisätiedot:
Sähköpostitse info@kuntoutuskouluttajat.fi tai puhelimitse Riikka Östman p. 050 438 6862

 

 

 


Kartta latautuu...