Hae

Olkapään kuntoutus ja terapeuttinen harjoittelu


27.09.2023 - 28.09.2023

Kuntoutuskouluttajat Pasilankatu 14 00240 Helsinki Kartta sivun lopussa »

Koulutuksessa perehdytään olkapään kuntoutukseen, leikkauksen jälkeiseen fysioterapiaan ja tavallisimpien tähystyskirurgisten olkapäätoimenpiteiden postoperatiivisiin fysioterapiaprosesseihin, niiden sisältöön ja tavoitteisiin, fysioterapian toteutukseen sekä progressiivisen harjoitteluohjelman rakentamiseen, joka sopii kunkin kuntoutusvaiheen tavoitteisiin yksilöllisesti. Lisäksi koulutuksessa perehdytään siihen, mitä asioita fysioterapiaprosessin aikana on hyvä huomioida ja havainnoida sekä toisaalta miten kuntouttavan harjoittelun progressiot voisi rakentaa tarkoituksenmukaisesti.

Koulutuksessa avataan olkapääleikkauksen jälkeisen kuntoutuksen rakentaminen alkuvaiheista lähtien aina asiakkaan yksilöllisiin tavoitteisiin pääsemiseen saakka.

Luento-osuuksissa asiaan perehdytään olkapään biomekaniikasta alkaen aina spesifeihin harjoitteisiin ja motorisen oppimisen periaatteiden hyödyntämiseen saakka edeten. Ennen kaikkea koulutuksen pääpaino on käytännön tekemisessä ja nimenomaisesti harjoitteiden rakentamisessa ja niiden progressioissa.

Koulutus koostuu kahdesta lähiopetuspäivästä sekä itsenäisen opiskelun tukemista varten laaditusta verkkopohjaisesta materiaalipankista. Ennakkomateriaalissa on mukana myös ortopedin haastatteluja eri toimenpiteisiin, leikkaustekniikoihin ja toimenpiteiden jälkeisiin rajoituksiin sekä hoitolinjan valintaan liittyen. Lisäksi koulutuksen taustamateriaaleihin monipuolinen harjoitepankki, kattavat tutkimus- ja lähdeviitteet, esimerkkiprotokollia kuntoutukseen sekä laajat luentomateriaalit.

Koulutuksessa pureudumme muun muassa seuraaviin aihepiireihin:

 • Olkapään ja hartiarenkaan biomekaniikka
 • Leikkauksen jälkeinen paranemisprosessi
 • Olkapääleikkauksen jälkeinen postoperatiivinen fysioterapia
 • Yksilölliset kuntoutusperiaatteet ja tavoitteet
 • Fysioterapian sisältö vaiheittaisten tavoitteiden mukaan eri olkapäätoimenpiteiden jälkeen
 • Harjoittelu kuntoutuksen eri vaiheissa
 • Motorisen oppimisen periaatteiden hyödyntäminen
 • Turvallinen urheiluun paluu ja testaaminen

Käsiteltävät olkapäätoimenpiteet:

 • Rotator cuff -korjaukset (eri variaatiot ja -yhdistelmät)
 • Olkanivelen sijoiltaanmeno (labrum-korjaukset ja latarjet)
 • Acromionplastia ja muut pienemmät toimenpiteet

Koulutuspäivät:
Keskiviikko 27.9. klo 9-16
Torstai 28.9. klo 9-16
Koulutukseen voi osallistua myös etäyhteydellä. 

Kohderyhmä: Fysioterapeutit ja alan opiskelijat

Koulutuksen laajuus: 1 opintopiste sisältäen kaksi koulutuspäivää ja sen lisäksi ennakkomateriaalin. Varaa siihen perehtymiseen reilusti aikaa (½ -1 päivä).

Kouluttaja:
Marko Grönholm, fysioterapeutti

Marko on tehnyt koko työuransa ortopedisten ja traumatologisten potilaiden sekä urheilijoiden parissa. Hän vastaa Terveystalon fysioterapiasta Turussa ja toimii koulutustehtävissä ympäri Suomea. Marko on ollut mukana useiden fysioterapia-alan kirjojen julkaisuprosesseissa sekä isännöinyt Fysioterapiaa liikkeellä -podcastia. Instagramissa Markon tavoittaa tunnuksella @movement_physio ja hänen nettisivunsa löytyvät osoitteesta www.movementphysio.fi

Kouluttajana Marko esittää asiat selkeästi ja havainnollistaen. Hän lähestyy fysioterapiaa liikkeen kautta ja soveltaa mm. motorisen oppimisen periaatteita omassa työssään luovasti ja innovatiivisesti.

 

Koulutuksen hinta:
Suomen Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsenetuhinta 450 € + alv 24 %
Normaalihinta 500 € + alv 24 %
Lähi- ja etäosallistumisen hinta on sama. Lähiosallistujille hintaan sisältyy lounas ja kahvitarjoilut.

Ilmoittautuminen: Olkapään postoperatiivinen fysioterapia 27.-28.9.2023

Peruutusehdot:
Kuukautta ennen ensimmäistä koulutuspäivää peruutukset veloituksetta, sen jälkeisistä peruutuksista veloitamme 50 % koulutuksen kokonaishinnasta. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa maksutta. Ilman peruutusilmoitusta koulutuksesta pois jääneiltä veloitamme koulutuksen koko hinnan.

Lisätiedot:
Sähköpostitse info@kuntoutuskouluttajat.fi tai puhelimitse Riikka Östman p. 050 438 6862

Koulutustilan sijainti: Tästä karttaan

 

 

 


Karttaa ei ole saatavissa