Neuropsykiatriset häiriöt kuntoutuksen kohteena ja haasteena

04.05.2022 - 05.05.2022

Kuntoutuskouluttajat Nuijamiestentie 5 C 00400 Helsinki Kartta sivun lopussa »

Koulutukseen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä. Huomaa, että koulutus toteutuu kokonaan etäyhteydellä, mikäli lähiosallistumiseen halukkaita on alle 10. Etäosallistumisesta voit lukea lisää täältä.

Neuropsykiatriset häiriöt kuntoutuksen kohteena ja haasteena

Yhä useammalla kuntoutujalla on neuropsykiatrinen häiriö joko keskeisenä kuntoutukseen tulosyynä tai kuntoutukseen vaikuttavana lisätekijänä. Neuropsykiatriset häiriöt ovat oirekuvia, joiden taustalla on neurologinen, hermoverkkojen toiminnallinen tai rakenteellinen ongelma, mutta tämä hermoverkkojen toimimattomuus tulee esiin pääasiallisesti psykiatrisina oireina.

Tyypillisimmät kuntoutuksessa olevat neuropsykiatriset häiriöt ovat ADHD, autisminkirjo, aivovammat ja skitsofrenia. Koulutus käsittelee neuropsykiatrisia oireita ja antaa ymmärrystä niihin avaamalla niiden erilaista aivopohjaa. Koulutus antaa myös eväitä neuropsykiatristen haasteiden kuntouttamiseen ja niiden huomioimiseen kuntouksessa sekä niiden sisältämän psyykkisen tartuntariskin hallitsemiseen.

Koulutus soveltuu kaikenikäisten parissa työskenteleville.
Aikataulu:
Keskiviikko 4.5.2022 klo 9-16
Torstai 5.5.2022 klo 9-16

Koulutus pitää sisällään seuraavat aihekokonaisuudet:

• Mitä on neuropsykiatria?
  • Neuropsykiatriset oirekuvat ja niiden aivopohja: erityistarkastelussa ADHD, Autisminkirjo ja Aivovammat
  • Neuropsykiatristen häiriöiden kuntoutus
  • Neuropsykiatristen häiriöiden huomioiminen kuntoutuksessa
  • Neuropsykiatriset häiriöt ja kuntouttajan voimavarat

Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsenille edullisempi hinta:
Koulutus on jäsenetukoulutus, jolloin Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsenille koulutus on huomattavasti edullisempi. Jos et vielä ole Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsen, mutta kiinnostunut liittymään, pääset tästä linkistä tutustumaan Kuntoutusyrittäjät ry:n muihinkin jäsenetuihin.

Kohderyhmä: Kuntoutusalan ammattilaiset
Kuntoutusalan perustutkintoa opiskelevat – 50 %

Kouluttaja: Heli Isomäki, psykologi, neuropsykologian erikoispsykologi, psykologian tohtori

Sähköpostitse info@kuntoutuskouluttajat.fi tai puhelimitse Riikka Östman p. 050 438 6862

Suomen Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsenetuhinta 400 € + alv 24 %
Normaalihinta 500 € + alv 24 %
Koulutuksen hinta on sama lähi- ja etäosallistujille. Hinta sisältää lähiosallistumisessa lounaat ja kahvitarjoilut.

Ilmoittautuminen: Neuropsykiatriset häiriöt kuntoutuksen kohteena ja haasteena 4.-5.5.2022