Hae

Myofaskiaaliset jatkumot kuntoutuksessa, osa 1


30.08.2022

Kuntoutuskouluttajat Nuijamiestentie 5 C 00400 Helsinki Kartta sivun lopussa »

Koulutus on LÄHIKOULUTUS, ei etämahdollisuutta

Myofaskiaaliset jatkumot  palpaation keinoin – eli miten myofaskiaaliset jatkumot näyttäytyvät tieteen, dissektion ja käytännön työssä.

Koulutuksessa käydään läpi myofaskiaalista anatomiaa etätehtävien ja taustamateriaalin avulla, jota tarkennetaan ja laajennetaan kontaktikoulutuksessa palpaation keinoin. Koulutuksessa käydään myös esimerkkejä erilaisista kuntoutus-interventioista myofaskiaalisten jatkumoiden näkökulmasta.

Koko koulutuksen päätavoite on laajentaa perusanatomian ymmärrys suuremmaksi kokonaisuudeksi, jossa kaikki rakenteet ketjuuntuvat toisiinsa ja siten myös voivat vaikuttaa toistensa toimintaan: ”jännittynyt” selän ojentajalihas voi muuttaa vatsalihasten toimintaa thorakolumbaalisen faskian kautta, jolloin tuloksena voikin olla erittäin jännittynyt ja tiukka keskivartalo, jonka sisältä löytyy instabiilit lanneselän nikamat. Lihakset muodostavat siis sidekudoksen kanssa erilaisia ketjuja – jatkumoita, joiden varassa tuki- ja liikuntaelimistömme pysyy eri asennoissa ja liikkuu.

Tavoitteena on tarjota moniammatillisuutta tukevaa koulutusta vahvasti anatomiaan tukeutuen. Pohjalle ei tarvita mitään muuta kuin fysio- tai toimintaterapian peruskoulutus. Kokeneemmille konkareille koulutus tarjoaa anatomisen kertauksen lisäksi laajempaa kosketus- ja sovelluspintaa oman työnkuvan vahvistamiseksi.

I osa – vartalo (1 pvä) 30.8.2022 (ti) klo 9.00-16.30

Tässä osassa tutustumme sidekudoksen perusanatomiaan ja myofaskiaalisten jatkumoiden anatomiseen muodostumiseen ja niiden merkitykseen lihasten voiman tuottamisessa ja siirtämisessä. Tutustumme myös fleksio-relaksaatio ilmiöön, thoracolumbaalisen ja vatsan faskioiden toimintaan sekä nikamien liikkeiden toimintahäiriöihin osana sidekudosverkostoa. Sivuamme myös Myoduraalista siltaa, hengitystä sekä ryhtiä ja niiden mahdollisia vaikutuksia (tai vaikuttamattomuutta) niin voiman tuottoon kuin kipuunkin.

Kontaktipäivässä on runsaasti käytäntöä. Etsimme konkreettisesti anatomisia rakenteita palpaation keinoin. Huomioithan tämän esim. vaatetuksissa.

TULOSSA myöhemmin II osa (2 pvä) – edellytyksenä käyty I-osa

Kohderyhmä:
Fysioterapeutit ja toimintaterapeutit

Kouluttajat:
Mika Pihlman, manipulatiivinen ft

Kouluksen laajuus:
0,5 op sisältäen yhden lähiopiskelupäivän ja itsenäisen opiskelun tehtävän

Koulutuksen hinta:
Suomen Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsenetuhinta 200 € + alv 24 % ja normaalihinta 250 € + alv 24 %.
Hinta sisältää koulutuksen, opiskelumateriaalit ja ohjelmassa mainitut tarjoilut.

Ilmoittautuminen:
Ilmoittautuminen 23.8.2022 koulutuspäivään

Peruutusehdot:
Kuukautta ennen ensimmäistä koulutuspäivää peruutukset veloituksetta, sen jälkeisistä peruutuksista veloitamme 50 % koulutuksen kokonaishinnasta. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa maksutta. Ilman peruutusilmoitusta koulutuksesta pois jääneiltä veloitamme koulutuksen koko hinnan.

Lisätiedot:
Sähköpostitse info@kuntoutuskouluttajat.fi tai puhelimitse Katja Tonteri p. 040 551 4386

Palautetta vuoden 2021 vastaavasta koulutuspäivästä:

Suosittelisin koulutusta kollegoilleni: ka 9,3 (asteikolla 0-10)

Kouluttajana: Mika Pihlman, manipulatiivinen ft, ammattiaine-opettaja, tietokirjailija, luennoitsija

“Olen tutustunut anatomiaan sekä kirjallisuuden että dissektioiden kautta. Gil Hedleyen, Carla Steccon, Vibeke Sødringen sekä Body Wordl:n henkilökunnan johdatuksella olen ottanut osaa ja/tai tehnyt noin 100 dissektiota sekä osallistunut moniin kansainvälisiin anatomian tutkimusprojekteihin sekä kirjallisiin tuotoksiin. Olen ollut kirjoittamassa neljää eri ammatillista kirjaa, viides ja kuudes ovat tulossa.

Ammatillisena persoonana suhtaudun avoimesti kaikkeen mikä voi edistää asiakkaiden kuntoutumista tavalla tai toisella. Tieteellinen tutkimus on tärkeää ja se antaa teoreettista viitekehystä kuntoutuksella. Käytännön työssä asiakkaan kuntoutumisen edistyminen on kuitenkin se mittari mitä seuraan eniten.”

Image

Kartta latautuu...