Hae

Miten hyödynnän vuorovaikutusta kivun hoidossa? -ETÄYHTEYDELLÄ


11.11.2020

Kuntoutuskouluttajat Nuijamiestentie 5 C 00400 Helsinki Kartta sivun lopussa »

Huom! Tämä koulutus on täynnä. Voit ilmoittautua varasijalle ilmoittautumislinkistä.

VUOROVAIKUTUSTA KEHITTÄMÄLLÄ PAREMPIIN TULOKSIIN KUNTOUTUKSESSA
– Koulutuksen toteutus etäyhteydellä.

Kuntoutusprosessissa vuorovaikutus on suuressa roolissa. Usein ajattelemme sen kuitenkin itsestäänselvyytenä, emmekä kiinnitä siihen juurikaan huomiota. Asiakkaan kanssa keskusteleminen ulottuu koko terapiaprosessiin, aina haastattelusta ja kliinisestä tutkimisesta potilasohjauksen kautta hoitotoimenpiteisiin. Kaikissa näistä vuorovaikutus voi vaikuttaa suuresti siihen, mitä tietoa saamme asiakkaalta, saammeko viestimme perille asiakkaalle ja jopa hoitotoimenpiteiden tuloksellisuuteen. Vuorovaikutus on myös erittäin suuressa roolissa terapiasuhteen muodostamisessa, minäpystyvyyden tukemisessa, asiakkaan motivoinnissa sekä uskomusten ja elämäntapatekijöiden muuttamisessa. Nämä asiat korostuvat erityisesti pitkittyneestä kivusta kärsivän henkilön kuntoutuksessa. Sanoilla, joita käytämme, voi olla yllättävän suuri merkitys, niin hyvässä kuin pahassakin.

On havaittu, että taitavalla vuorovaikutuksella on positiivinen vaikutus hoitotyytyväisyyteen ja -tuloksiin. Vuorovaikutus on väline, jota voi tietoisesti harjoittaa. Yhtä lailla, kun hiomme eri manuaalisia tai harjoitteluterapiaan liittyviä taitoja, tulisi meidän kehittää aktiivisesti vuorovaikutustaitojamme ja osata soveltaa erilaisia toimintamalleja. Vuorovaikutusta ymmärtämällä opimme myös ymmärtämään paremmin eri terapiatoimenpiteiden toimintamekanismeja.

Tässä täydennyskoulutuksessa käymme läpi vuorovaikutukseen liittyvää teoriaa sekä tutkimusnäyttöä käytäntöön sovellettuna. Saat useita heti arjessasi sovellettavia työkaluja vuorovaikutuksen eri osa-alueille: terapiasuhteen muodostaminen, motivoiva haastattelu, motivointi itsehoitoon, validoiva kommunikaatio, kehon kieli, asiakkaan odotusten huomioiminen, ratkaisukeskeinen lähestymistapa, haitallisten uskomusten muuttaminen jne.

Etäyhteydellä osallistuminen
Koulutuksen hinta on sama lähi- ja etäosallistujille. Ilmoittautuminen koulutukseen tapahtuu samasta ilmoittautumislinkistä. Tiedustelemme osallistumismuotoa lähempänä koulutuksen ajankohtaa. Etäyhteydellä osallistuminen tapahtuu Zoom Cloud Meetings -sovelluksella ja tarkemmat ohjeet toimitamme ennen koulutusta. Etäyhteydellä osallistuminen vaatii nettiyhteyden, tietokoneen tai tabletin, jossa on kamera ja mikrofoni. Voit myös käyttää erillistä kuulokemikrofonia. Etäyhteyden testaaminen on mahdollista ennen koulutusta.

Haluatko kokeilla, miten etäkoulutukset oikeasti toimivat? Haluamme tarjota sinulle ja kollegallesi mahdollisuuden kokeilla etäkoulutusta syyskampanjassa! Tähän koulutukseen kaksi yhden hinnalla, koskee vain etäosallistumista. Molemmat osallistujat ilmoittautuvat mukaan linkin kautta, kirjaa VIITE-kenttään kollegan nimi! Kollegan ei tarvitse työskennellä samassa työyhteisössä – molemmat saavat oman linkin etäosallistumiseen.

Kohderyhmä:
Kuntoutusalan ammattilaiset

Koulutuksen laajuus: 0,5op sisältäen lähiopetuspäivän (8h) ja ennakkotehtävän

Kouluttajat:
Riikka Holopainen, ft TtM, tohtorikoulutettava, Fysios Oy
Mikko Lausmaa ft OMT, OMT- kouluttaja, Loisto Terveys

 

 

Koulutuksen hinta:
Suomen Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsenetuhinta 200 € + alv. 24 %
Normaalihinta 250 € + alv. 24 %.

Ilmoittautuminen: Ilmoittaudu tästä

Peruutusehdot:
Kuukautta ennen ensimmäistä koulutuspäivää peruutukset veloituksetta, sen jälkeisistä peruutuksista veloitamme 50 % koulutuksen kokonaishinnasta. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa maksutta.

Lisätiedot:
Sähköpostitse info@kuntoutuskouluttajat.fi tai puhelimitse Riikka Östman p. 050 438 6862


Kartta latautuu...