Hae

Kirjaaminen: Mitä, miksi ja miten? WEBINAARISARJA


25.03.2021 - 20.05.2021

KIRJAAMINEN: MITÄ, MIKSI JA MITEN?
– kaikille kuntoutusalan ammattilaisille soveltuva webinaarisarja kirjaamisesta

Webinaarisarja sisältää 7 eri webinaaria, kestoltaan 1-2 tuntia. Jokainen webinaari on myös katsottavissa tallenteena kahden viikon ajan sen toteutumisesta. Kaikki osiot ovat soveltuvia eri ammattiryhmille.

Halutessasi voit lähettää aiheeseen liittyviä kysymyksiä etukäteen lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@kuntoutuskouluttajat.fi. Kirjoita sähköpostin aiheeksi ”webinaarikysymys”.

OHJELMA:

Potilasasiakirjat ja tietosuoja 
Torstai 25.3.2021 klo 14-16
Juhani Saarinen, OTM, Asianajotoimisto Ismo Saarinen Ky, Suomen Kuntoutusyrittäjät ry:n asiantuntijajuristi
Potilasasiakirjojen kirjaamisvelvollisuus ja luovuttaminen
Milloin olen henkilötietojen rekisterinpitäjä ja milloin käsittelijä?
Mitä kaikkia asiakirjoja täytyy laatia?
Potilasasiakirjojen säilyttäminen

Toimintakyvyn kirjaaminen ja sen rakenteisuus sosiaali‐ ja terveydenhuollossa
Keskiviikko 31.3.2021 klo 14-16
Erja Kaakkuriniemi, ohjaava kuntouttaja, fysioterapeutti YAMK, AmO, ICF-kouluttaja
Webinaarissa käydään läpi toimintakyvyn kirjaamiseen liittyviä yleisiä periaatteita ja tarkastellaan kirjaamista ICF-luokituksen näkökulmasta liittäen näitä asioita käytännön esimerkkeihin. Tarkastellaan toimintakykytiedon kirjaamisen rakenteisuutta ja siihen liittyviä tulevaisuuden muutoksia.

Psykoterapian ja muiden psykologisten interventioiden kirjaaminen
Torstai 8.4.2021 klo 14-15.45
Vera Gergov, PsL, psykoterapian erikoispsykologi, psykoterapeutti
Webinaarissa käydään läpi erityisesti terveydenhuollossa toimivia psykoterapeutteja ja psykologeja koskevat valtakunnalliset ohjeistukset koskien potilaskirjauksia. Koulutuksen fokuksessa on psykoterapiaan ja muihin psykologisiin interventioihin liittyvien vastaanottokäyntien kirjaaminen sekä ohjeistusten jalkauttaminen myös käytännön tasolle.

Kotiharjoittelun ja ympäristön kanssa tehtävän yhteistyön kirjaaminen
Keskiviikko 14.4.2021 klo 15-16

Katja Koski, puheterapeutti, FT, Äännekoulu Oy
Kela painottaa voimakkaasti kotiharjoittelun osuutta omassa kuntoutuksen palvelunkuvauksessaan. Miten tämä tulisi dokumentoida, jotta siitä olisi hyötyä myös kuntoutujalle itselleen?

Ketterä kirjaaminen
Keskiviikko 21.4.2021 klo 14-16
Kati Väisänen, toimintaterapeutti, psykoterapeutti, taideterapeutti, työnohjaaja, Green care -kouluttaja, Mimmin Terapia Oy
Webinaarin tavoitteena on lisätä sujuvuutta koko dokumentaatioprosessiin lisäämällä kuntoutusprosessin hallintaa. Webinaarin myötä ymmärrät miten terapiasuunnitelma ja kuntoutuspalaute dokumentoidaan terapiaprosessin aikana.

Asiakas- ja voimavaralähtöinen kirjaaminen
Keskiviikko 5.5.2021 klo 14-16
Maikku Tammisto, toimintaterapeutti, Mindulfulness-ohjaaja CFM®️ , Toimintaterapia Tammisto Oy
Terapiasta tehdyt kirjaukset rakentavat asiakkaan tarinaa ja kuvaa itsestä. Webinaarissa käydään läpi asiakaslähtöisen, voimavarakeskeisen ja osallisuutta rakentavan kirjaamisen periaatteita käytännönläheisesti, teoriaa ja konkretiaa yhdistellen.

Terveydenhuollon kirjauksiin liittyvät erityiskysymykset
Torstai 20.5.2021 klo 14-15.45
Vera Gergov, PsL, psykoterapian erikoispsykologi, psykoterapeutti
Webinaarissa käydään läpi terveydenhuollon vastaanottotyössä esiin nousevia kirjaamiseen liittyviä erityiskysymyksiä, kuten alaikäisten oikeudet, päihteidenkäyttö, ilmoitusvelvollisuudet sekä eri asiakasryhmien (yksilö, pari, perhe, ryhmä) huomioiminen kirjauksissa.

Kohderyhmä: Kuntoutusalan ammattilaiset

Toteutus: Webinaarisarja toteutetaan Zoom-ohjelmalla. Linkki jokaiseen webinaariin toimitetaan ilmoittautuneille ennen webinaarin alkua. Webinaariin voit osallistua livenä, mutta jokainen webinaari myös tallennetaan ja se on katsottavissa 2 viikkoa webinaarin jälkeen. Linkki tallenteeseen toimitetaan sähköpostitse kaikille ilmoittautuneille webinaarin jälkeisenä päivänä.

Ilmoittautuminen: Kirjaaminen: Mitä, miksi ja miten? Ilmoittautuminen webinaarisarjaan

Lisätiedot:
Sähköpostitse info@kuntoutuskouluttajat.fi tai puhelimitse Riikka Östman p. 050 438 6862

Webinaarisarjan hinta:
Suomen Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsenetuhinta 150 € + alv 24 %
Normaalihinta 200 € + alv 24 %

Samasta yrityksestä ilmoittautuvat: ensimmäisestä täysi maksu (200/150€) ja sen jälkeen muut -50%. Kaikki ilmoittautujat saavat oman linkin ja todistuksen webinaarisarjasta. Muista ilmoittautumisen yhteydessä antaa myös yrityksen nimi.


Jos et vielä ole Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsen, mutta kiinnostunut liittymään, pääset tästä linkistä tutustumaan Kuntoutusyrittäjät ry:n muihinkin jäsenetuihin.

Peruutusehdot:
Kaksi viikkoa ennen  webinaarisarjan alkua peruutukset veloituksetta, sen jälkeisistä peruutuksista veloitamme 50 % webinaarisarjan hinnasta. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa maksutta.