Hae

Fysioterapeutin suoravastaanotto, ryhmä 13, 2023-2024, UUSI RYHMÄ!


19.06.2023 - 15.03.2024

Kuntoutuskouluttajat Nuijamiestentie 5 C 00400 Helsinki Kartta sivun lopussa »

Uusi koulutusryhmä aloittaa Helsingissä elokuussa 2023! Koulutus käynnistyy itsenäisellä opiskelulla jo kesäkuussa ja ensimmäinen lähipäivä on 24.8.

Koulutukseen haku on käynnisssä: HAE KOULUTUKSEEN

Fysioterapeutin suoravastaanottokoulutus on fysioterapeuteille suunnattu täydennyskoulutus, joka antaa osaamista tule-oireisen asiakkaan suoravastaanottoon. Koulutus soveltuu sekä julkisella että yksityisellä sektorilla työskenteleville fysioterapeuteille!

Fysioterapeutin suoravastaanotto on akuuttivastaanottotoimintaa, jossa tuki- ja liikuntaoireinen asiakas hakeutuu fysioterapeutin tutkimukseen ja ohjaukseen ilman lääkärin lähetettä.

Koulutuksen tarkoitus:

Fysioterapeutin suoravastaanottokoulutuksen tarkoituksena on lisätä fysioterapeutin osaamista tuki- ja liikuntaelinoireisen asiakkaan tutkimisessa, vaivojen erottelussa ja harjoitteiden ohjauksessa. Koulutus antaa fysioterapeuttisen tutkimisen ja ohjauksen lisäksi valmiuksia lääkehoidon ja sairaslomatarpeen arviointiin.

Tutkimisen ja vaivojen erottelun lisäksi suoravastaanottokoulutuksessa painottuvat harjoitteiden ohjaus ja terapian toteuttaminen. Koulutus keskittyy alle 3 kk kestäneisiin tule-oireisiin.

Koulutuksen laajuus:

Suoravastaanottokoulutuksen laajuus on 15 opintopistettä sisältäen:

  • 16 koulutuspäivää ja käytännön harjoittelu omalla työpaikalla, yhteensä 12 op sisältäen itsenäisen opiskelun tehtävät
  • vapaavalintaiset opinnot liittyen tule-asiakkaan tutkimiseen ja terapiaan 3 op
    • Vapaa-valintaiset opinnot ovat lisäopintoja tähän koulutukseen liittyvien jaksojen lisäksi, ne voidaan myös hyväksilukea aikaisemmista tule-asiakkaan tutkimiseen ja terapiaan liittyvistä täydennyskoulutuksista (alle 5 vuotta vanhat koulutukset). Jos aikaisempia hyväksiluettavia opintoja ei ole, vapaasti valittavat suoritetaan kehittämistehtävällä.

 

Koulutuksen kohderyhmä:
Koulutukseen pääsyvaatimuksena on fysioterapeutin tutkinto ja vähintään kahden vuoden työkokemus tuki- ja liikuntaelinfysioterapiasta. Koulutukseen osallistujat valitaan hakemusten perusteella, koulutukseen otetaan max. 16 fysioterapeuttia.

Kouluttajat:

Markku Paatelma ft, OMT, TtT, Tule fysioterapian erikoisasiantuntija; Eira Karvonen ft, OMT, TtT, fysioterapian opettaja; Nina Saarikivi, ft, OMT ja Matti Kauppinen, ft, OMT, Merja Soanjärvi ft, OMT ja Mikko Lausmaa ft, OMT, OMT-kouluttaja. Lääkäriosuudesta koulutuksessa vastaa Jani Takatalo, LT, fysiatri, ft, OMT, TtM.

Koulutuksen laajuus:

Koulutuksen laajuus on 15 opintopistettä sisältäen

  • 16 koulutuspäivää ja käytännön harjoittelu omalla työpaikalla, yhteensä 12 op sisältäen jaksokohtaisesti itsenäisen opiskelun tehtävät
  • vapaa-valintaiset opinnot liittyen tule-asiakkaan tutkimiseen, terapiaan ja ohjaukseen, 3 op: Vapaa-valintaiset opinnot ovat lisäopintoja tähän koulutukseen liittyvien jaksojen lisäksi, ne voidaan myös hyväksilukea aikaisemmista tule-asiakkaan tutkimiseen ja terapiaan liittyvistä täydennyskoulutuksista (alle 5 vuotta vanhat koulutukset). Jos aikaisempia hyväksiluettavia opintoja ei ole, vapaasti valittavat suoritetaan kehittämistehtävällä.

Aikataulu ja koulutuspäivät:

Koulutuksen aloitusinfo maanantaina 19.6. klo 9.00-10.00 etäyhteydellä.

Itsenäistä opiskelua kesä-elokuussa: ennakkotehtävät ja lääketieteellisen osuuden nauhoitteet – nämä itsenäiset opinnot tulee olla suoritettuna ennen ensimmäistä lähipäivää!

Osa 1: Erotusdiagnostiikka, kuvantaminen/tulkinta sekä lääkkeet, 3 pv, tallenteina 2 pv ja LÄHIKOULUTUS 24.8. (to), kouluttajana: Jani Takatalo, LT, fysiatri, ft, OMT, TtM

Osa 2: Alaselkä ja lantiorengas, 4 pv:  *Alaselkäkipuisen psykososiaalisten kuormitustekijöiden arviointi ja fysioterapia,  11.9. (ma) ETÄKOULUTUS
Kouluttajana: Mikko Lausmaa
*Alaselän ja lantiorenkaan kliininen tutkiminen, vaivojen erottelu ja harjoitteiden ohjaus 9.-10.10. (ma-ti) LÄHIKOULUTUS
Kouluttajina: Eira Karvonen, Markku Paatelma ja Matti Kauppinen
– Keskivartalon harjoittelu 9.11. (to) ETÄKOULUTUS
Kouluttajana: Merja Soanjärvi

Osa 3: Niska ja hartiarengas 22.-23.11. (ke-to) LÄHIKOULUTUS: niskan ja hartiarenkaan kliininen tutkiminen, vaivojen erottelu ja harjoitteiden ohjaus
Kouluttajana: Nina Saarikivi

Kliininen päättely 10.1.2024 (ke), LÄHIKOULUTUS, kouluttajina Eira Karvonen ja Markku Paatelma

Osa 4: Yläraajat 11.-12.1.2024 (to-pe) LÄHIKOULUTUS: yläraajan kliininen tutkiminen, erotusdiagnostiikka ja harjoitteiden ohjaus. Kouluttajana Matti Kauppinen

Osa 5: Alaraajat 14.-15.2.2024 (ke-to)  LÄHIKOULUTUS: alaraajan kliininen tutkiminen, vaivojen erottelu ja harjoitteiden ohjaus
Kouluttajana: Mika Ulaska

Osa 6: Osaamisen näytöt, näyttöjen purku ja loppukeskustelu 14.-15.3.2024 (to-pe) LÄHIKOULUTUS
Kouluttajina: Nina Saarikivi ja Markku Paatelma

Koulutuksen hinta

Koulutus on jäsenetukoulutus Suomen Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsenille.
Koulutuskokonaisuuden (osat 1-6) hinta:
Jäsenetuhinta yhteensä 2840 € + alv 24 %
Normaalihinta 3240 € + alv 24%

HUOM. Koulutus laskutetaan neljässä erässä. Ja maksuaikataulusta voidaan tarvittaessa sopia yksilöllisesti.

Koulutukseen haku

Haku suoravastaanottokoulutukseen, ryhmä 13

Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja osallistujille ilmoitetaan valinnasta sähköpostitse.

Peruutusehdot koulutukseen valituille:

  • koulutuksen peruuttaminen maksutta 19.6.2023 mennessä
  • jos peruutus tapahtuu 19.6.2023 jälkeen, perimme 50 % koulutusmaksusta
  • sairastapauksessa peruutus mahdollista lääkärintodistusta vastaan
  • osallistujan voi myös vaihtaa, mikäli uusi osallistuja täyttää koulutuksen pääsyvaatimukset

Lisätiedot:
Sähköpostitse info@kuntoutuskouluttajat.fi tai puhelimitse Katja Tonteri p. 040 551 4386

 

Meidän kautta jo noin 240 koulutuksen käynyttä – palautetta koulutuksesta:

”Tuntui, että nyt koko TULE-fysioterapia loksahti kohdilleen omassa päässäni. Selkeät vaivojen luokittelut – niiden tutkiminen ja hoitolinja. Tämä pitäisi olla jokaisen tulevan fysioterapeutin peruskoulutuksessa!”

”Ammattitaitoiset kouluttajat, hyvät koulutusmateriaalit ja koin että myös asiakascaset olivat todella hyvä oppimisväline moduulien välillä.”

”Ilmapiiri oli kehitysmyönteinen ja huumori oppimisen lomassa oli positiivista. Asiaa oli aika paljon opittavaksi pienessä ajassa. Kouluttajat olivat erittäin hyviä ja ammattitaitoisia.”

Image

Kartta latautuu...