Hae

Fysioterapeutin suoravastaanotto, ryhmä 11, Kempele


08.03.2022 - 01.11.2022

Easymove Pekurintie 2 90450 Kempele Kartta sivun lopussa »

Koulutus on käynnistynyt huhtikuussa 2022 ja on täynnä. Seuraava vastaava koulutus käynnistyy Helsingissä marraskuussa 2022 – haku on käynnissä: KATSO TIEDOT

Fysioterapeutin suoravastaanottokoulutus on fysioterapeuteille suunnattu täydennyskoulutus, joka antaa osaamista tule-oireisen asiakkaan suoravastaanottoon. Koulutus soveltuu sekä julkisella että yksityisellä sektorilla työskenteleville fysioterapeuteille!

Fysioterapeutin suoravastaanotto on akuuttivastaanottotoimintaa, jossa tuki- ja liikuntaoireinen asiakas hakeutuu fysioterapeutin tutkimukseen ja ohjaukseen ilman lääkärin lähetettä.

Koulutuksen tarkoitus:

Fysioterapeutin suoravastaanottokoulutuksen tarkoituksena on lisätä fysioterapeutin osaamista tuki- ja liikuntaelinoireisen asiakkaan tutkimisessa, vaivojen erottelussa ja harjoitteiden ohjauksessa. Koulutus antaa fysioterapeuttisen tutkimisen ja ohjauksen lisäksi valmiuksia lääkehoidon ja sairaslomatarpeen arviointiin. Koulutuksen käytyään fysioterapeutti voi tiedottaa osaamisestaan ja markkinoida suoravastaanottovalmiuttaan sekä asiakaskunnalleen että yhteistyötahoille ja tehdä yhteistyötä suoravastaanottotoiminnan toteuttamisessa alueella.

Tutkimisen ja vaivojen erottelun lisäksi suoravastaanottokoulutuksessa painottuu harjoitteiden ohjaus ja terapian toteuttaminen huomioiden akuuttivaiheen lisäksi jo kroonistuneet vaivat.

Koulutuksen laajuus:

Suoravastaanottokoulutuksen laajuus on 15 opintopistettä sisältäen:

 • 16 koulutuspäivää, yhteensä 8,5 op sisältäen jaksokohtaisesti itsenäisen opiskelun tehtävät
 • lopputyö ja käytännön harjoittelu, 3,5 op
 • vapaavalintaiset opinnot liittyen tule-asiakkaan tutkimiseen ja terapiaan 3 op
  • Vapaa-valintaiset opinnot ovat lisäopintoja tähän koulutukseen liittyvien jaksojen lisäksi, ne voidaan myös hyväksilukea aikaisemmista tule-asiakkaan tutkimiseen ja terapiaan liittyvistä täydennyskoulutuksista (alle 5 vuotta vanhat koulutukset) tai koulutusta voi täydentää lisäopinnoilla.

 

Koulutuksen kohderyhmä:
Koulutukseen pääsyvaatimuksena on fysioterapeutin tutkinto ja vähintään kahden vuoden työkokemus tuki- ja liikuntaelinfysioterapiasta. Koulutukseen osallistujat valitaan hakemusten perusteella, koulutukseen otetaan max. 16 fysioterapeuttia.

Kouluttajat:

Markku Paatelma ft, OMT, TtT, Tule fysioterapian erikoisasiantuntija; Eira Karvonen ft, OMT, TtT, fysioterapian opettaja; Pekka Anttila, ft, OMT, OMT-kouluttaja, Merja Soanjärvi ft, OMT ja Mikko Lausmaa ft, OMT, OMT-kouluttaja. Lääkäriosuudesta koulutuksessa vastaa Jani Takatalo, LT, fysiatri, ft, OMT, TtM.

Koulutuksen laajuus:

Koulutuksen laajuus on 15 opintopistettä sisältäen

 • 16 koulutuspäivää, yhteensä 8,5 op sisältäen jaksokohtaisesti itsenäisen opiskelun tehtävät
 • lopputyö 3,5 op
 • vapaa-valintaiset opinnot liittyen tule-asiakkaan tutkimiseen, terapiaan ja ohjaukseen, 3 op: Vapaa-valintaiset opinnot ovat lisäopintoja tähän koulutukseen liittyvien jaksojen lisäksi, ne voidaan myös hyväksilukea aikaisemmista tule-asiakkaan tutkimiseen ja terapiaan liittyvistä täydennyskoulutuksista (alle 5 vuotta vanhat koulutukset) tai koulutusta voi täydentää lisäopinnoilla.

Osa koulutuksen kokonaisuudesta voidaan hyväksilukea aikaisemmin opitun perusteella:

• Vapaavalintaiset opinnot: aikaisemmista koulutuksista voidaan hyväksilukea tule-asiakkaan tutkimiseen ja terapiaan liittyvät koulutukset, jotka täydentävät fysioterapeutin osaamista suoravastaanottotoimintaan.
• Koulutuksen ammatilliset osat 2-5: osallistuja voi osoittaa osaamisensa aikaisempien opintojen (alle 5 vuotta koulutuksen käymisestä) ja näytön perusteella.

Aikataulu ja koulutuspäivät:

Koulutuksen aloitusinfo tiistaina 8.3. klo 9.00-10.00 etäyhteydellä

Itsenäistä opiskelua maaliskuussa: ennakkotehtävät ja lääketieteellisen osuuden nauhoitteet!

Osa 1: Erotusdiagnostiikka, kuvantaminen/tulkinta sekä lääkkeet, 3 pv, tallenteina 2 pv ja LÄHIKOULUTUS 7.4.2022 (to)
Kouluttajana: Jani Takatalo, LT, fysiatri, ft, OMT, TtM

Osa 2: Alaselkä ja lantiorengas, 4 pv:  *Alaselkäkipuisen psykososiaalisten kuormitustekijöiden arviointi ja fysioterapia, LÄHIKOULUTUS 8.4.2022 (pe)
Kouluttajana: Mikko Lausmaa
*Alaselän ja lantiorenkaan kliininen tutkiminen, vaivojen erottelu ja harjoitteiden ohjaus 12.-13.5.2022 (to-pe) LÄHIKOULUTUS
Kouluttajina: Eira Karvonen ja Markku Paatelma
– Keskivartalon harjoittelu 14.5.2022 (la) ETÄKOULUTUS
Kouluttajana: Merja Soanjärvi

Osa 3: Niska ja hartiarengas 9.-10.6.2022 (to-pe) LÄHIKOULUTUS: niskan ja hartiarenkaan kliininen tutkiminen, vaivojen erottelu ja harjoitteiden ohjaus
Kouluttajana: Pekka Anttila

Kliinisen päättelyn webinaarit: 13.-16.6. (ma-ti), molemmat iltapäivät klo 12.00-16.00 (ETÄKOULUTUS), kouluttajina Eira Karvonen ja Markku Paatelma

Osa 4: Yläraajat 11.-12.8.2022 (to-pe) LÄHIKOULUTUS: yläraajan kliininen tutkiminen, erotusdiagnostiikka ja harjoitteiden ohjaus. Kouluttajana: Pekka Anttila

Osa 5: Alaraajat 1.-2.9.2022 (to-pe)  LÄHIKOULUTUS: alaraajan kliininen tutkiminen, vaivojen erottelu ja harjoitteiden ohjaus
Kouluttajana: Pekka Anttila

Osa 6: Osaamisen näytöt ja lopputöiden esitykset 31.10.-1.11.2022 (ma-ti) LÄHIKOULUTUS
Kouluttajina: Eira Karvonen ja Markku Paatelma

Osat 1 ja 6 ovat kaikille pakolliset osuudet. Osiin 2-5 on mahdollisuus hakea hyväksilukemista aikaisempien koulutusten (alle 5 vuotta koulutuksen käymisestä) ja osaamisen näytön perusteella. Koulutukseen valituille järjestetään mahdollisuus osaamisen näyttöön ennen koulutuksen alkamista.

Koulutuksen hinta

Koulutus on jäsenetukoulutus Suomen Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsenille.
Koulutuskokonaisuuden (osat 1-6) hinta:
Jäsenetuhinta yhteensä 2840 € + alv 24 %
Normaalihinta 3240 € + alv 24%

HUOM. Koulutus laskutetaan neljässä erässä. Ja maksuaikataulusta voidaan tarvittaessa sopia yksilöllisesti.

Lisäkustannuksena vapaasti valittaviin opintoihin liittyvät osallistumismaksut, jos osallistujalla ei ole aikaisemmin suoritettuja vapaasti valittaviin hyväksyttäviä opintoja.

Koulutukseen haku

Haku koulutukseen on päättynyt, seuraava ryhmä Helsingissä alkaen marraskuusta 2022.

Peruutusehdot koulutukseen valituille:

 • koulutuksen peruuttaminen maksutta 6.3.2022 mennessä
 • jos peruutus tapahtuu 6.3.2022 jälkeen, perimme 50 % koulutusmaksusta
 • sairastapauksessa peruutus mahdollista lääkärintodistusta vastaan
 • osallistujan voi myös vaihtaa, mikäli uusi osallistuja täyttää koulutuksen pääsyvaatimukset

Lisätiedot:
Sähköpostitse info@kuntoutuskouluttajat.fi tai puhelimitse Katja Tonteri p. 040 551 4386

 

Meidän kautta jo noin 200 koulutuksen käynyttä – palautetta koulutuksesta:

”Tuntui, että nyt koko TULE-fysioterapia loksahti kohdilleen omassa päässäni. Selkeät vaivojen luokittelut – niiden tutkiminen ja hoitolinja. Tämä pitäisi olla jokaisen tulevan fysioterapeutin peruskoulutuksessa!”
”Ammattitaitoiset kouluttajat, hyvät koulutusmateriaalit ja koin että myös asiakascaset olivat todella hyvä oppimisväline moduulien välillä.”
”Ilmapiiri oli kehitysmyönteinen ja huumori oppimisen lomassa oli positiivista. Asiaa oli aika paljon opittavaksi pienessä ajassa. Kouluttajat olivat erittäin hyviä ja ammattitaitoisia.”

Viimeksi valmistuneen ryhmän arvosana koko koulutuskokonaisuudesta oli ka 9,3

Image

Kartta latautuu...