Hae

Fysioterapeutin suoravastaanotto, ryhmä 10 / Yläraajat


21.04.2022 - 22.04.2022

Kuntoutuskouluttajat Nuijamiestentie 5 C 00400 Helsinki Kartta sivun lopussa »

Koulutusryhmä 10 on aloittanut loppuvuodesta 2021 ja se on täynnä. Seuraava vastaava koulutus käynnistyy Helsingissä marraskuussa 2022 – haku on käynnissä: KATSO TIEDOT

Yläraajat- osa seuraavasti:

 • 21.-22.4.2022 (to-pe, LÄHIKOULUTUS), 2 pv: yläraajan kliininen tutkiminen, erotusdiagnostiikka ja harjoitteiden ohjaus.
 • Kouluttajana: Matti Kauppinen

Fysioterapeutin suoravastaanottokoulutus on fysioterapeuteille suunnattu täydennyskoulutus, joka antaa osaamista tule-oireisen asiakkaan suoravastaanottoon. Koulutus soveltuu sekä julkisella että yksityisellä sektorilla työskenteleville fysioterapeuteille!

Fysioterapeutin suoravastaanotto on akuuttivastaanottotoimintaa, jossa tuki- ja liikuntaoireinen asiakas hakeutuu fysioterapeutin tutkimukseen ja ohjaukseen ilman lääkärin lähetettä.

Koulutuksen tarkoitus:

Fysioterapeutin suoravastaanottokoulutuksen tarkoituksena on lisätä fysioterapeutin osaamista tuki- ja liikuntaelinoireisen asiakkaan tutkimisessa, vaivojen erottelussa ja harjoitteiden ohjauksessa. Koulutus antaa fysioterapeuttisen tutkimisen ja ohjauksen lisäksi valmiuksia lääkehoidon ja sairaslomatarpeen arviointiin. Koulutuksen käytyään fysioterapeutti voi tiedottaa osaamisestaan ja markkinoida suoravastaanottovalmiuttaan sekä asiakaskunnalleen että yhteistyötahoille ja tehdä yhteistyötä suoravastaanottotoiminnan toteuttamisessa alueella.

Tutkimisen ja vaivojen erottelun lisäksi suoravastaanottokoulutuksessa painottuu harjoitteiden ohjaus ja terapian toteuttaminen huomioiden akuuttivaiheen lisäksi jo kroonistuneet vaivat.

Koulutuksen laajuus:

Suoravastaanottokoulutuksen laajuus on 15 opintopistettä sisältäen:

 • 16 koulutuspäivää, yhteensä 8 op sisältäen jaksokohtaisesti itsenäisen opiskelun tehtävät
 • lopputyö ja käytännön harjoittelu, 3,5 op
 • vapaavalintaiset opinnot liittyen tule-asiakkaan tutkimiseen ja terapiaan 3,5 op
  • Vapaa-valintaiset opinnot ovat lisäopintoja tähän koulutukseen liittyvien jaksojen lisäksi, ne voidaan myös hyväksilukea aikaisemmista tule-asiakkaan tutkimiseen ja terapiaan liittyvistä täydennyskoulutuksista (alle 5 vuotta vanhat koulutukset) tai koulutusta voi täydentää lisäopinnoilla.

 

Koulutuksen kohderyhmä:
Koulutukseen pääsyvaatimuksena on fysioterapeutin tutkinto ja vähintään kahden vuoden työkokemus tuki- ja liikuntaelinfysioterapiasta. Koulutukseen osallistujat valitaan hakemusten perusteella, koulutukseen otetaan max. 16 fysioterapeuttia.

Kouluttajat:

Pääkouluttajana Markku Paatelma ft, OMT, TtT, Tule fysioterapian erikoisasiantuntija. Lääkäriosuudesta koulutuksessa vastaa Jani Takatalo, LT, fysiatri, ft, OMT, TtM. Lisäksi kouluttajina Eira Karvonen ft, OMT, TtT, fysioterapian opettaja; Mika Ulaska ft, OMT, Tule fysioterapian erikoisasiantuntija; Merja Soanjärvi ft, OMT; Mikko Lausmaa ft, OMT, OMT-kouluttaja; Nina Saarikivi ft, OMT ja Matti Kauppinen, ft, OMT.

Koulutuksen laajuus:

Koulutuksen laajuus on 15 opintopistettä sisältäen

 • 16 koulutuspäivää, yhteensä 8 op sisältäen jaksokohtaisesti itsenäisen opiskelun tehtävät
 • lopputyö ja käytännön harjoittelu, 3,5 op
 • vapaa-valintaiset opinnot liittyen tule-asiakkaan tutkimiseen, terapiaan ja ohjaukseen, 3,5 op: Vapaa-valintaiset opinnot ovat lisäopintoja tähän koulutukseen liittyvien jaksojen lisäksi, ne voidaan myös hyväksilukea aikaisemmista tule-asiakkaan tutkimiseen ja terapiaan liittyvistä täydennyskoulutuksista (alle 5 vuotta vanhat koulutukset) tai koulutusta voi täydentää lisäopinnoilla.

Osa koulutuksen kokonaisuudesta voidaan hyväksilukea aikaisemmin opitun perusteella:

• Vapaavalintaiset opinnot: aikaisemmista koulutuksista voidaan hyväksilukea tule-asiakkaan tutkimiseen ja terapiaan liittyvät koulutukset, jotka täydentävät fysioterapeutin osaamista suoravastaanottotoimintaan.
• Koulutuksen ammatilliset osat 2-5: osallistuja voi osoittaa osaamisensa aikaisempien opintojen (alle 5 vuotta koulutuksen käymisestä) ja näytön perusteella.

Lähiopiskelujaksot:

Koulutus käynnistyy marraskuussa, aikataulu:

Koulutuksen aloitusinfo keskiviikkona 24.11. klo 9.00-10.00 etäyhteydellä

Itsenäistä opiskelua marraskuun loppu-joulukuu!

Osa 1: Erotusdiagnostiikka, kuvantaminen/tulkinta sekä lääkkeet, 3 pv, tallenteina 2 pv (katseluoikeus aukeaa 24.11.) ja LÄHIKOULUTUS ke 5.1.2022
Kouluttajana: Jani Takatalo, LT, fysiatri, ft, OMT, TtM

Osa 2: Alaselkä ja lantiorengas, 4 pv:  *Alaselkäkipuisen psykososiaalisten kuormitustekijöiden arviointi ja fysioterapia (13.1.2022 to ETÄKOULUTUS)
Kouluttajana: Mikko Lausmaa
*Alaselän ja lantiorenkaan kliininen tutkiminen, vaivojen erottelu ja harjoitteiden ohjaus (27.-28.1.2022 LÄHIKOULUTUS)
Kouluttajina: Eira Karvonen ja Markku Paatelma (1 pv) ja Matti Kauppinen (1 pv)
– Keskivartalon harjoittelu (29.1.2022, LÄHIKOULUTUS, etäosallistuminen mahdollista)
Kouluttajana: Merja Soanjärvi

Osa 3: Niska ja hartiarengas, 3.-4.3.2022 (to-pe, LÄHIKOULUTUS), 2 pv: niskan ja hartiarenkaan kliininen tutkiminen, vaivojen erottelu ja harjoitteiden ohjaus
Kouluttajana: Nina Saarikivi

Kliinisen päättelyn webinaarit: 14.-15.3.2021 (ma-ti), molemmat iltapäivät klo 12.00-16.00 (ETÄKOULUTUS), kouluttajina Eira Karvonen ja Markku Paatelma

Osa 4: Yläraajat 21.-22.4.2022 (to-pe, LÄHIKOULUTUS), 2 pv: yläraajan kliininen tutkiminen, erotusdiagnostiikka ja harjoitteiden ohjaus. Kouluttajana: Matti Kauppinen

Osa 5: Alaraajat, 2.-3.6.2022 (to–pe, LÄHIKOULUTUS), 2 pv: alaraajan kliininen tutkiminen, vaivojen erottelu ja harjoitteiden ohjaus
Kouluttajana: Mika Ulaska

Osa 6: Osaamisen näytöt ja lopputöiden esitykset, 8.-9.9.2022 (to-pe, LÄHIKOULUTUS), 2 pv
Kouluttajina: Eira Karvonen ja Markku Paatelma

Osat 1 ja 6 ovat kaikille pakolliset osuudet. Osiin 2-5 on mahdollisuus hakea hyväksilukemista aikaisempien koulutusten (alle 5 vuotta koulutuksen käymisestä) ja osaamisen näytön perusteella. Koulutukseen valituille järjestetään mahdollisuus osaamisen näyttöön ennen koulutuksen alkamista.

Koulutuksen hinta

Koulutus on jäsenetukoulutus Suomen Kuntoutusyrittäjät ry:n jäsenille.
Koulutuskokonaisuuden (osat 1-6) hinta:
Jäsenetuhinta yhteensä 2840 € + alv 24 %
Normaalihinta 3240 € + alv 24%

HUOM. Koulutus laskutetaan neljässä erässä. Ja maksuaikataulusta voidaan tarvittaessa sopia yksilöllisesti.

Lisäkustannuksena vapaasti valittaviin opintoihin liittyvät osallistumismaksut, jos osallistujalla ei ole aikaisemmin suoritettuja vapaasti valittaviin hyväksyttäviä opintoja.

Koulutukseen haku

Haku suoravastaanottokoulutukseen, ryhmä 10

Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja osallistujille ilmoitetaan valinnasta sähköpostitse.

Peruutusehdot koulutukseen valituille:

 • koulutuksen peruuttaminen maksutta 24.10.2021 mennessä
 • jos peruutus tapahtuu 24.10.2021 jälkeen, perimme 50 % koulutusmaksusta
 • sairastapauksessa peruutus mahdollista lääkärintodistusta vastaan
 • osallistujan voi myös vaihtaa, mikäli uusi osallistuja täyttää koulutuksen pääsyvaatimukset

Lisätiedot:
Sähköpostitse info@kuntoutuskouluttajat.fi tai puhelimitse Katja Tonteri p. 040 551 4386

 

Meidän kautta jo noin 200 koulutuksen käynyttä – palautetta koulutuksesta:

”Tuntui, että nyt koko TULE-fysioterapia loksahti kohdilleen omassa päässäni. Selkeät vaivojen luokittelut – niiden tutkiminen ja hoitolinja. Tämä pitäisi olla jokaisen tulevan fysioterapeutin peruskoulutuksessa!”
”Ammattitaitoiset kouluttajat, hyvät koulutusmateriaalit ja koin että myös asiakascaset olivat todella hyvä oppimisväline moduulien välillä.”
”Ilmapiiri oli kehitysmyönteinen ja huumori oppimisen lomassa oli positiivista. Asiaa oli aika paljon opittavaksi pienessä ajassa. Kouluttajat olivat erittäin hyviä ja ammattitaitoisia.”

Viimeksi valmistuneen ryhmän arvosana koko koulutuskokonaisuudesta oli ka 9,3

Image

Kartta latautuu...