Hae
Kategoriat
elokuu 5, 2020

Ohjeita koulutukseen tulijoille

OHJEISTUS KOULUTUKSIIN TULIJOILLE, SYKSY 2020

Tervetuloa Kuntoutuskouluttajien koulutukseen! Osallistujien, kouluttajien ja henkilökunnan terveys ja turvallisuus on meille tärkeitä. Olemme koonneet ohjeistuksen, jonka avulla pyrimme varmistamaan, että poikkeuksellisena aikana pysymme terveinä. Noudatamme viranomaisten ohjeistusta ja päivitämme ohjeistusta tarpeen mukaan. Huomioithan, että jokainen osallistuu koulutukseen omalla vastuullaan ja sitoutuu noudattamaan ohjeistusta.

Vain terveenä koulutukseen

Tule koulutukseen vain terveenä. Jos sinulla on kuumetta, yskää tai muita oireita, ota yhteyttä koulutuksesta vastaavaan henkilöön ennen koulutusta. Koulutuksen peruminen sairastapauksessa on maksutonta. Jos sairastut koulutuksen aikana, sinun tulee ilmoittaa asiasta ja poistua koulutuksesta. Tarvittaessa voimme myös tiedustella koulutuksen aikana esiintyneistä oireista ja ohjata eteenpäin. Huomioithan myös THL:n ohjeistuksen liittyen matkustamiseen ja siihen liittyviin karanteeniaikoihin.

 Hyvä käsi- ja yskimishygienia

Omaa ja läheisten tartuntariskiä voi alentaa ensisijaisesti huolehtimalla hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Huolehdithan koulutuksen aikana säännöllisestä käsienpesusta ja käsien desinfiointiaineen käytöstä. Käytämme käsien kuivaamiseen kertakäyttöisiä paperipyyhkeitä.

Lähikontaktien vähentäminen

Lähikontaktien vähentäminen on tärkeää myös terveille ihmisille. Koulutuksissa huomioimme seuraavat asiat:

  • Emme kättele tai halaile, tervehdimme riittävän etäisyyden päästä.
  • Pyrimme pitämään 1-2 metrin turvavälin muihin, tämä huomioidaan myös koulutustilassa istumapaikkojen sijoituksessa.
  • Ruokailuja porrastetaan sovitusti ryhmän ja kouluttajien kanssa, jolloin turvavälien pitäminen onnistuu. Lounas on mahdollista myös noutaa ravintolasta ja tulla koulutustilaan ruokailemaan.
  • Vain koulutuksesta vastaava koulutussuunnittelija on tekemisissä ryhmän ja kouluttajien kanssa. Tila siivotaan ja pinnat desinfioidaan säännöllisesti.

Koulutuksemme ovat hyvin käytännönläheisiä ja monet koulutukset sisältävät harjoittelua pareittain tai pienryhmissä. Käytännön harjoittelun osalta noudatamme seuraavaa ohjeistusta:

  • Harjoittelu toteutetaan saman parin / pienryhmän kanssa ja samaa hoitopöytää käyttäen koko koulutuksen ajan, jolloin lähikontaktit pysyvät rajoitettuina.
  • Suosittelemme kertakäyttöisten kasvomaskien käyttöä harjoittelutilanteisiin, joissa 1-2 metrin turvaväliä ei voida noudattaa, koulutustilassa on tarjolla maskeja ja kertakäyttöhanskoja. *
  • Harjoittelutilanteissa pyydämme kiinnittämään huomiota säännölliseen käsien desinfiointiin sekä pintadesinfiointiaineiden / suojapapereiden käyttämiseen hoitopöydillä.

* PÄIVITYS MASKIEN KÄYTTÄMISEEN 14.10.2020: Uudellamaalla olevan maskisuosituksen mukaisesti koulutustilassa on maskisuositus – käytämme maskeja koko koulutuksen ajan!

** PÄIVITYS OSALLISTUJAMÄÄRÄÄN LIITTYEN 20.11.2020: AVI:n määräyksen mukaisesti osallistujamäärä rajataan max. 20 henkilöön (sisältää kouluttajan ja henkilökunnan) Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella 13.12. saakka. Koulutuksiimme on mahdollisuus osallistua etäyhteydellä.

*** PÄIVITYS LÄHIOPETUKSEEN LIITTYEN 24.11.2020: Pääkaupunkiseudun huononevan koronatilanteen ja tiukentuneiden määräysten takia kaikki loppuvuoden lähiopetus Helsingissä on siirretty etäyhteydellä tapahtuvaksi 31.12. saakka.

 

Näiden ohjeiden lisäksi koulutuskohtaisesti voimme sopia kouluttajan kanssa erityiskäytännöistä koulutuksen toteuttamiseksi.

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta, suojautumisesta ja toimintaohjeista löydät THL:n sivuilta: AJANKOHTAISTA / THL

 


Kategoriat