Hae

Signmark – Marko Vuoriheimo

Viittomakielinen rap-artisti Signmark Marko Vuoriheimo

Asenne – mahdottomasta mahdolliseksi

Signmark teki mahdottomasta unelmastaan totta ja on maailman ensimmäinen kuuro artisti, joka levyttää kansainväliselle levy-yhtiölle. Musiikkinsa lisäksi hän on aivan mahtava inspiraattori puhujana, tehden yhteistyötä esim. Ulkoministeriön kanssa. Marko Vuoriheimo (KM) otti riskin ja uskoi unelmaansa, jätti lehtorin virkansa opettajana ja perusti Signmark Productions -yrityksen vuonna 2009. Vuonna 2016 Signmark Productions loi IT-palveluyritys CGI:n kanssa mobiilisovelluksen, joka yhdistää viittomakieliset ja viittomakielen tulkit maailmanlaajuisesti.

Luovuus vaatii monimuotoista yhteiskuntaa, jossa voidaan synnyttää uusia ideoita alojen välimaastoissa ja kulttuurien rajapinnoilla. Miten heikkoudet kääntyvät vahvuuksiksi, kun vaihtaa näkökulmaa? Signmark syntyi yhdistämällä kaksi asiaa, joita ei heti ensimmäisenä tulisi mieleen liittää toisiinsa: kuurot ja musiikki. Signmark on tehnyt matkan hullusta ideasta levykaupan hyllylle ja koulunpenkiltä huippukokouksiin. Jokainen matka alkaa ensimmäisestä askeleesta tänään. Marko on positiivisella tavalla kunnianhimoinen, eikä anna helposti periksi. Kestäviä voittoja ei voi saavuttaa ilman epäonnistumisia, mutta epäonnistumiset pelottavat meitä ja niiden pelossa ei riskejä uskalleta ottaa. Tästä pelosta tulisi päästä yli ja se yhdistettynä yhteistyön merkityksen ymmärtämiseen avaa aivan uusia maailmoja.

Signmarkin osuus ohjelmassa maanantaina päivän päätteeksi alkaen klo 16.00 teemalla Asenne – mahdottomasta mahdolliseksi.