Hae

Pasanen Kati

Kati Pasanen  

  • Associate Professor (with tenure), Faculty of Kinesiology, University of Calgary.
  • Director, Clinical Biomechanics Lab, Faculty of Kinesiology, University of Calgary.
  • Co-Lead, Integrative Neuromuscular Sport Performance Lab, Faculty of Kinesiology, University of Calgary.

Kati Pasanen on koulutukseltaan liikuntaneuvoja, urheiluhieroja, fysioterapeutti (AMK), terveystieteiden maisteri (fysioterapia & liikuntalääketiede; terveystieteiden opettaja) ja filosofian tohtori (injury prevention). Tutkimustyön hän aloitti yli 20 vuotta sitten maisteriopintojensa alkuvaiheessa. Tutkijana, fysioterapeuttina ja valmentajana hänen erityisenä mielenkiinnonkohteena on polven eturistisidevammat ja niiden ehkäisy harjoitusinterventioiden avulla. 1990-luvulta lähtien Kati on toiminut lajivalmentajana, fysiikkavalmentajana ja fysioterapeuttina sadoille kansallisen ja kansainvälisen tason nais- ja miesurheilijoille. Nykyisin hän työskentelee professorina kinesiologian tiedekunnassa Calgaryn yliopistossa, Albertassa (Kanada). Hänen johtamansa tutkimuslaboratorio keskittyy urheilijoiden alaraajavammojen ehkäisyyn ja kuntoutukseen. Tutkimustyö tapahtuu tiiviissä yhteistyössä Calgaryn yliopistourheilijoiden ja heidän valmentajiensa kanssa (Calgary Dinos). Lisäksi Kati vastaa kinesiologian tiedekunnan urheilulääketieteen ja urheiluvammojen ehkäisyn kursseista ja opetuksesta.

Kati Pasasen osuus tiistaina 21.3. rinnakkaisohjelmassa klo 14.30-15.15 otsikolla “Urheiluvammojen ehkäisy – vaikuttavaa vai ei?” 

Urheiluvammojen ehkäisyn tutkimus on kasvanut viime vuosikymmeninä voimakkaasti. Suurin osa tutkimuksista on keskittynyt alaraajavammojen ehkäisyyn neuromuskulaarisen harjoittelun avulla. Nämä harjoitusohjelmat ovat tutkimuksissa vähentäneet vammoja tehokkaasti, mutta siitä huolimatta urheiluvammojen määrä jatkaa kasvuaan niin kilpaurheilijoiden kuin kuntoliikkujien parissa. Mikä on pielessä? Voiko tutkimuksiin luottaa? Onko urheiluvammojen ehkäisy edes mahdollista?