Hae

Johansson Elisa

Puheterapeutti FM,  Intonaattorit Oy:n perustaja & asiantuntijayrittäjä

Elisa on erikoistunut aikuisneurologiseen ryhmäpuheterapiaan ja toimii tällä hetkellä 2020 perustamassaan yrityksessä, Intonaattorit Oy. Yritys tarjoaa aikuisten etä- ja ryhmäpuheterapiaa koko Suomen alueella. Lisäksi yritys järjestää koulutuksia terveydenhuollon ammattihenkilöille.

Aikuisten kuntoutuksessa Elisa korostaa arvostavaa kohtaamista ja saavutettavan kommunikaation merkitystä.

”Tällä hetkellä terveydenhuollon palvelut rakentuvat pitkälti puhutun kielen varaan. Se luo monelle haasteen saavuttaa tarvittavaa palvelua, ja vaikuttaa usein myös sen sisältöön. Vahvistamalla yhteistä keskustelua ja sujuvoittamalla saavutettavaa kommunikaatiota, henkilö kykenee käyttämään hänelle merkityksellisiä palveluita ja hän saa myös saman sisältöistä palvelua kuin muut.”  

 Tähän liittyen Intonaattorit Oy pyrkii jalkauttamaan Suomeen Kanadan Afasiainstituutissa kehitettyä SCA™ -viitekehystä. Se koostuu kommunikaation tukitekniikoista ja on kehitetty terveydenhuollon haastaviin keskusteluihin.  Olemme mukana myös Ylen ja Erätaukosäätiön vetämässä Hyvin sanottu -hankkeessa. Hankkeen tavoitteena on mm. vahvistaa yhdenvertaista keskustelua. Näiden lisäksi meneillään on keväällä 2022 käynnistynyt Intonaattorit Oy:n ja Aivovammaliiton yhteisprojekti “Minulla on vielä merkitystä?!”. Projektin toimintamallina on uusi “Osallistuva tutkimuskumppanuus” -malli, ja sen tavoitteena on erityisesti lisätä yhteisymmärrystä liittyen aivovamman saaneen henkilön merkitykselliseen arkeen.  

Elisa Johansson vuorossa maanantaina 20.3. rinnakkaisohjelmassa 2 klo 13.15: Tehoa terapiaan saavutettavasta keskustelusta: Kommunikaation merkitys vaikuttavuuteen neurologisessa kuntoutuksessa?