kesäkuu 28, 2019

Kohtaamisia ja innostusta!

Suunnitelmissa oli blogi laiturinnokasta, mutta todellisuudessa istun työpöytäni ääressä villasukat jalassa ja ulkona sataa vettä. Loma on alkamassa joka tapauksessa ja aina tässä vaiheessa vuotta tekee mieli vähän summata mennyttä. Oma kalanterini on asemoitu niin, että uusi työvuosi käynnistyy aina elokuussa kesätauon jälkeen – ikuinen opiskelija siis!

Kohtaamiset. Työ koulutusten suunnittelun ja organisoinnin parissa on aika usein tietokoneen ruudun ääressä istumista ja ajatusten virtaa. Parasta tässä työssä on kuitenkin kaikki ne aidot kohtaamiset teidän ammattilaisten kanssa. Ihmettelen aina, miten työn kautta olen tutustunut niin ihaniin ihmisiin ja huikeisiin persoonallisuuksiin. Monen kouluttajan ja koulutukseen osallistujien kanssa on vaihdettu ajatuksia myös elämästä – milloin mistäkin, lapsista, parisuhteista, haaveista ja pettymyksistä. Aito kohtaaminen vaatii molempien osapuolten läsnäoloa ja hetkeen pysähtymistä. Paras palaute oli keväältä, kun eräs ihana ihminen totesi, että ”sinun takiasi tulin tänne uudelleen”. Silloin tiesin, että olen onnistunut kohtaamisessa – juuri siinä mikä on parasta työssäni. Kiitos!

Muutokset. Kulunut vuosi on ollut kuntoutusalalla yhtä myllerrystä – on ollut kelaa, sotea, kilpailuja, kantaa ja vaikka mitä! Epävarmuus on heijastunut myös koulutuksiin ja osallistujiin. Monessa tarinassa pettymys ja epätietoisuus ovat nousseet esiin. Positiivista on, että suurimmassa osassa tarinoita tämä on ollut juurikin voimavara itsensä kehittämiseen ja uuden oppimiseen. Muutokset ovat pakottaneet muutoksiin. Itse toivon, että minä ja meidän koulutustiimi voimme seisoa rinnalla näissä muutoksissa ja kannustaa uusien ovien avaamiseen. Niiden takana on yleensä hienoja mahdollisuuksia.

Innostus. Olen itsekin aikaisemmin tehnyt töitä kuntoutuksen parissa ja innostunut työstäni silloinkin. Siitä huolimatta jaksan viikosta toiseen ihailla teidän ammattilaisten innostusta ja ammattiylpeyttä. En tiedä mitään muuta alaa, jossa kouluttaudutaan näin paljon. Haetaan osaamista ja halutaan kehittyä, jotta asiakas saisi parasta mahdollista kuntoutusta. Olen ylpeä kaikista teistä kuntoutuksen ammattilaisista! Innostus myös tarttuu – innostavassa ilmapiirissä ei voi itsekään olla innostumatta. Näitä innostuksen hetkiä saamme kokea viikottain koulutuksissa – kiitos innostuksen tartuttamisesta!

Kiitos kuluneesta koulutuskeväästä rakkaat työkaverit, kouluttajat ja ammattilaiset!

Aurinkoa ja aitoja kohtaamisia kesääsi – toivotaan niitä laiturinnokkakelejä!

Katja